X

Project Yamaha 144 YZ: 3AS Racing X MX Test

Voor elke zichzelf respecterende liefhebber is het niet nodig om de iconische en mythische Yamaha 125 YZ motorcrosser voor te stellen. Een racemachine ontworpen voor motorcrosswedstrijden, die zowel zijn betrouwbaarheid als zijn vermogen om te winnen heeft bewezen.

Daarom kozen we voor deze beroemde motor om hem een uniek, fabrieks- en racetintje te geven! Een project van enthousiastelingen in samenwerking met MX Test en de steun van onze leveranciers.  3AS Racing heeft er alles aan gedaan om van deze Yamaha 125 YZ een echte 2-takt volbloed te maken! Een uitzonderlijke voorbereiding op basis van de YAMAHA 125 YZ Millennium uit 2017 die geboorte geeft aan een nooit eerder gezien model: de Yamaha 144 YZ!

Alle onderdelen zijn door onze motorcross-experts geselecteerd op betrouwbaarheid, duurzaamheid, prestaties en afwerkingskwaliteit. De kans hier om de kracht van deze motor te demonstreren! Of het nu gaat om motoronderdelen of accessoires, de lijst met wijzigingen is lang.

We beginnen met het motorgedeelte met de assemblage van een complete grote boring 144cc MOTORCILINDERKIT van Athena, inclusief de cilinder, de bovenste pakkingset, de complete zuigerset (zuiger, ringen, pennen, borgringen), uitlaatkleppen, cilinderkop met koepel en tapeinden. Een aluminium cilinderkit van hoge kwaliteit, ontworpen om de koeling en betrouwbaarheid van de motor te bevorderen.

Om de tweetaktmotor van onze Yamaha YZ te laten ademen, hebben we een compleet Scalvini uitlaatsysteem gemonteerd met een speciaal voor onze voorbereiding bewerkte zwarte carbondemper. En omdat we de ondeugd graag tot het uiterste drijven, hebben we Athena gevraagd ons een CDI GET box te leveren om deze kleine bom te beheren en aan te sturen.

Alle plastic en beschermingsonderdelen: plastic kit, schokbreker beschermflap, kettinggeleider, carterbescherming voor de motor, een schijfbescherming werden geleverd door de meester op het terrein: Acerbis. De fabrikant staat bekend om zijn vermogen om kunststoffen te leveren die kwaliteit en weerstand combineren met het respect voor het origineel uiterlijk. De plastic kit is aangekleed met een Kutvek deco-kit en een CrossX UGS zadelovertrek maakt het ontwerp van onze Yamaha 144 YZ compleet.

Voor de afwerking en de accessoires besloten wij te vertrouwen op het Franse merk SCAR, specialist in het ontwerpen en bewerken van hoogwaardige aluminium en titanium onderdelen. De lijst met Scar-onderdelen is lang: stuur, voetsteunen, koppelings- en remhendel, slangklemmen, startkit, versnellingspook en kroonplaten! Onderdelen met een uitzonderlijk design, geanodiseerd waardoor onze racemotor een RACING AND FACTORY aanblik krijgt!

U vindt alle onderdelen van deze voorbereiding (compatibel met Yamaha 125 YZ modellen van 2015 tot 2021) op onze website: 3as-racing.com. Wij laten u onze presentatievideo van onze Yamaha 144 YZ ontdekken. Opgelet, misschien wil je wel dezelfde!