X

VIDEO: Jeffrey Herlings klopt Amerikanen in Ironman National

In de motorcross woedt al meer dan 50 jaar een debat. Er zijn namelijk twee kampioenschappen: het MXGP wereldkampioenschap en het Amerikaanse AMA National Pro Motocross Championship. Elke serie heeft zijn eigen groep van 40 professionele rijders die het tegen elkaar opnemen. Telkens wordt dezelfde vraag gesteld wie de betere is? Is het een Amerikaan of is het een Europeaan?

Slechts één keer per jaar worden de snelle mannen uit beide kampen met elkaar geconfronteerd Dat is tijdens de Motorcross der Naties. Maar af en toe staan de sterren goed voor een gevecht tussen de Amerikanen en de Euro’s. In 2017 kregen we een duel tussen Jeffrey Herlings en Eli Tomac en alle andere snelle mannen van over de grote plas. Herlings kon geen aanspraak meer maken op een nieuwe wereldtitel, die zou voor Antonio Cairoli zijn.

Dit gegeven bracht hem op het idee om naar aanloop van de Amerikaanse MXGP een wedstrijd mee te pikken van de AMA Nationals. Enkele telefoontjes waren genoeg om een deelname te verzekeren aan de Ironman National in Crawfordsville alwaar ene Eli Tomac op titelkoers zat. Dit is is wat er gebeurde…