X

Wat doe jij nou? Rick Folkers

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag.nl wat voormalige crossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carrière, de hoogte en dieptepunten. Deze maand hebben wij een gesprek met Rick Folkers. Na een succesvolle carrière bij de jeugd kreeg hij de smaak van de microfoon te pakken.

MXMag: Stel jezelf even kort voor:
RF: “Mijn naam is Rick Folkers, inmiddels ben ik 27 jaar jong en als geboren Drenth woon ik tegenwoordig in Friesland. Samen met vriendin Romana en onze dochter Vanessa.”
MXMag: Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
RF: “Ik ben werkzaam als specialistisch schoonmaker en in de weekenden ben ik onderweg als volkszanger.”
MXMag: Hoe kijk jij terug op jouw motocross-carrière?
RF: “Ik heb een goede carrière gehad alleen door te weinig mentaliteit en discipline heb ik er veel te weinig uitgehaald. Iets wat ik alleen mezelf kan verwijten maar dat zie je pas als het te laat is.”
MXMag: Het hoogtepunt uit jouw carrière?
RF: “Ik wist twee jeugdtitels op mijn naam te schrijven en daarbij mocht ik aan een aantal Grand Prix deelnemen.”
MXMag: Het dieptepunt uit jouw carrière?
RF: “Tijdens de KNMV ONK op het circuit van Rhenen liep ik een zware knieblessure op. Door die kruisbandblessure kwam 2013 voortijdig ten einde.”
MXMag: Beste motor ooit mee gereden?
RF: “De Ties Pol Suzuki RMZ450 van 2017, die was echter geweldig!”
MXMag: Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
RF: “Dit is heel erg snel veranderd de laatste jaren, het draait tegenwoordig allemaal om geld wat denk ik onze sport niet ten goede komt. Het is helaas niet meer zo als 10-15 jaar geleden toen je nog fantastische jeugdwedstrijden hadden. Ik kan mezelf ook nog die prachtige jeugdweekenden goed herinneren wat rijders van verschillende landen in actie kwamen zonder zware druk op de schouders.“
MXMag: Hartelijk dank voor je medewerking!
RF: “Graag gedaan! Leuk dat jullie aan mij dachten.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend