X

Sterk deelnemersveld voor de SX van Goes dit weekend!!

Vanavond gaat in de Zeelandhallen, de 28ste editie van de Supercross van Goes van start! De “JobManiac Supercross van Goes” heeft dit jaar, mogelijks wel het sterkste startveld in jaren weten samen te krijgen, zo niet het sterkste startveld uit hun geschiedenis!

Zo zakken heel wat internationale supercross-experten af naar de Zeelandhalen. Met op kop Cedric Soubeyras. De Fransman won al heel wat supercrossen in Europa, o.a. de prestigieuze Supercross van Geneve in Zwitserland en een hele rits aan Duitse en Franse wedstrijden. Nu zal Cedric Soubeyras de wedstrijd in Goes proberen winnen. Niet op één van zijn vertrouwde motoren maar wel op een Fantic. Fantic die hun hoofdzetel ook op slechts een half uurtje rijden hebben van de Zeelandhallen in Goes brengt naast Cedric Soubeyras ook nog Lucas Imbert in stelling. Beide Fransmannen hebben alvast tonnen ervaring in het beoefenen van supercross!

Wie het, het team van Fantic Nederland moeilijk moet gaan maken is het “Gert-Jan Vorstenbosch -Kees de Omroeper – FrietjeOnTour SX team”. Deze club van enthousiastelingen hebben maar liefst vier piloten kunnen vast leggen om de start te nemen in Goes. Piloten die luisteren naar de namen Boris Maillard, Yannis Irsuti, Kaarel Tilk en Paul Haberland, niet de minste dus!

Naast hen staan ook Charles Lefrancois, Kevin Ballanger, Anthony Bourdon, Cyril Elsener en Carl Ostermann aan de start! Aan kwaliteit zal het zeker niet ontbreken in de Inters klasse. Uit de lage landen zullen vanuit België: Lars Looman en Marnick Lagrou het duel proberen aan gaan met de Europese supercross toppers. Voor de Nederlanders is het uitkijken naar Jeroen Bussink, Marcus-Lee Soper en Kjell Verbruggen! En vanuit het thuisland, voor het Zeeuwse thuispubliek zal Mark Boot z’n tanden laten zien en zijn beste beentje voor zetten.

De ticketprijzen zijn voor op vrijdag: 20 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen t.e.m. 10 jaar. Op zaterdag kosten de tickets 30 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen t.e.m. 10 jaar. Het tijdsschema voor vrijdag kan u vinden onder de >>klik<<. Het tijdsschema voor zaterdag kan u dan weer vinden >>hier<<. Wij wensen alvast iedereen, in elke categorie: héél veel plezier en een blessuren vrij weekend toe! Voor de inschrijvingslijst van elke categorie kan u terecht op deze pagina.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: supercross-dortmund.de