X

Er komt een GP World Supercross Championship (WSX) in Frankrijk

Frankrijk zal dit jaar voor het eerst gastheer zijn van een Grand Prix van het World Supercross Championship (WSX). De tweede ronde van het kampioenschap van 2023 zal op zaterdag 22 juli het Groupama stadion in Lyon omtoveren tot een slagveld voor crossmotoren. En fans kunnen zich nu inschrijven voor de voorverkoop om vroegtijdig toegang te krijgen tot tickets.

Twee van de tien teams die deelnemen aan het seizoen 2023 zijn Frans (BUD Racing en Team GSM), en WSX heeft een groot aantal Franse rijders aangetrokken, waaronder Cédric Soubeyras, Thomas Ramette en Jordi Tixier.

Cédric Soubeyras van BUD Racing – die in 2023 terugkeert in de 450-klasse – vindt het geweldig om in zijn eigen land deel te nemen aan een wereldkampioenschap. “Ik ben zo blij om in Frankrijk te racen,” zei Soubeyras. “Het is goed dat WSX nu naar Frankrijk komt. We zijn een sterk land in supercross en motorcross. De races zullen harder zijn dan het pilotseizoen omdat de rijders weten dat WSX het echte werk is. We racen in grote stadions, op grote circuits, met goede teams en met goed prijzengeld, en ik weet zeker dat veel kampioenen mee willen doen.”

Ik kan niet wachten om weer op mijn BUD Racing machine te zitten en me klaar te maken voor de races. Al mijn vrienden hebben het momenteel alleen maar over deze race.” BUD Racing team principal, Stephane Dassé, zei: “Frankrijk is een belangrijk land voor motorcross en supercross; de fans zijn echt gepassioneerd. Het is heel goed dat WSX naar Frankrijk komt, want de beste Europese supercrossers komen voornamelijk uit Frankrijk. Rijden in het Lyon Groupama Stadion is echt enorm; dit zijn de stadions die je op TV ziet voor voetbal, en dat WSX hier komt is ongelooflijk en spannend.”

Na twee succesvolle evenementen in 2022, met volle zalen in Cardiff en Melbourne, breidt WSX nu zijn missie uit om supercross te verheffen tot een echte wereldwijde sport met zes Grand Prix-evenementen op vier continenten in 2023. Elke ronde zal ook worden uitgezonden voor miljoenen kijkers wereldwijd op internationale televisiekanalen en gestreamd via het WSX.TV platform.

Het kampioenschap biedt het grootste prijzengeld in de supercrossgeschiedenis, met US$250.000 voor het grijpen, wat 10 teams en 40 van ‘s werelds beste rijders heeft aangetrokken om te strijden voor de glorie van het wereldkampioenschap in twee categorieën: de WSX 450cc klasse en de SX2 250cc klasse.

De WSX kalender voor 2023

1 juli Birmingham (UK)
22 juli Lyon (F)
30 sept Azië TBA
14 okt Düsseldorf (D)
28 okt Vancouver (CA)
24 en 25 nov Melbourne (AUS)

De pré-order van tickets kan je realiseren via deze link.