X

Jett Lawrence blijft de overwinningen pakken

In Oakland heeft Jett Lawrence zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. De Honda-rijder won de vierde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast voor Rj Hampshire en Cameron McAdoo. In de tussenstand heeft de Australiër nu al twintig punten voorsprong op Hampshire, McAdoo heeft 21 punten minder dan de leider.

Wanneer het starthek naar beneden gaat in het RingCentral Coliseum neemt Hampshire de beste start direct gevolgd door McAdoo, Lawrence, Matt Moss en Maximus Vohland. De Suzuki-rijder verliest snel de aansluiting bij landgenoot Lawrence waardoor de top drie snel afstand neemt. Pierce Brown komt als vierde uit de eerste ronde maar hij heeft al vier seconden achterstand! De GasGas-rijder weet deze achterstand in drie ronden weg te werken waardoor er toch een kwartet aan de leiding komt. Lawrence neemt de tweede plaats over van McAdoo die de hete adem van Brown in zijn nek voelt. Na bijna vijf minuten wedstrijd lijkt Hampshire wat ruimte te krijgen van Lawrence maar op dat moment gaat de Husqvarna-rijder onderuit. In de eerste bocht glijdt hij onderuit en daarmee verliest hij de leiding aan Lawrence. De leider in de tussenstand trekt hiermee de wedstrijd naar zich toe en wint dus ook in Oakland. Hampshire weet McAdoo nog te achterhalen en hij wordt tweede voor de Kawasaki-rijder. Levi Kitchen is buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen maar hij knokt zich heel knap terug om nog als vierde over de finish te komen voor Brown die in zijn jacht op McAdoo in de fout gaat.

De West Coast komt op 25 maart pas weer in actie, volgende week is het weer de ‘EastCoast’ met hun wedstrijd in Arlington.

Uitslag AMA Supercross 250SX WestCoast #4; Oakland, USA:
1. Jett Lawrence Aus Honda
2. Rj Hampshire USA Husqvarna
3. Cameron McAdoo USA Kawasaki
4. Levi Kitchen USA Yamaha
5. Pierce Brown USA GasGas
6. Enzo Lopes Bra Yamaha
7. Max Vohland USA KTM
8. Mitchell Oldenburg USA Honda
9. Cole Thompson Can Yamaha
10. Mitchell Harrison USA GasGas

Tussenstand 250SX WestCoast na 4 van 9 wedstrijden:
1. Jett Lawrence Aus Honda 101
2. Rj Hampshire USA Husqvarna 81
3. Cameron Mcadoo USA Kawasaki 80
4. Mitchell Oldenburg USA Honda 69
5. Enzo Lopes Bra Yamaha 63
6. Levi Kitchen USA Yamaha 63
7. Max Vohland USA KTM 52
8. Stilez Robertson USA Yamaha 52
9. Pierce Brown USA GasGas 51
10. Dylan Walsh N-Z Kawasaki 49

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE