X

Kevin Benavides breekt bovenbeen

Kevin Benavides van Red Bull KTM Factory Racing zal niet deelnemen aan de Abu Dhabi Desert Challenge, de tweede ronde van het FIM World Rally-Raid Championship. Eergisteren kwam hij ten val tijdens de shakedown-tests voor de wedstrijd. Door het ongeval brak de pas gekroonde Dakar Rally kampioen zijn rechterdijbeen.

Benavides werd uiteindelijk per vliegtuig naar het Mediclinic City Hospital in Dubai gebracht, waar zijn verwonding werd bevestigd. De eerste neuro vasculaire onderzoeken brachten gelukkig geen grote schade aan de bloedvaten of zenuwen aan het licht. Kevin werd gisteren om 10 uur plaatselijke tijd geopereerd.

De operatie duurde iets meer dan twee uur en de artsen waren zeer tevreden met het resultaat. Naar verwachting zal Kevin de komende dagen uit het ziekenhuis worden ontslagen, afhankelijk van zijn vooruitgang.

Hoewel het op dit moment moeilijk te zeggen is hoe lang Benavides nog nodig heeft om weer te kunnen racen, wenst iedereen bij Red Bull KTM hem het allerbeste en een volledig en spoedig herstel. Benavides won vorige mand zijn tweede Dakar Rally.

Foto: KTM