X

Ruben van de Laar wil naar de Paralympics

Voor Ruben van de Laar is elke dag topsport. De 23-jarige inwoner van Venhorst is gedeeltelijk verlamd na een motocrossongeval, maar zijn drive om het beste uit zichzelf te halen heeft niet aan kracht ingeboet. Als rolstoelrugbyer gaat de Brabantse international voor het hoogst haalbare: de Paralympics. De eerste stap is gezet. In mei strijdt hij met het Nederlands team om de Europese titel en de kans op kwalificatie voor Parijs 2024.

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van Ruben. Motorcross is zijn grote passie. Als tiener was hij zelf een gedreven talent. Tot dat ene moment. Een ongelukkige val tijdens een onschuldige training, veranderde zijn leven voorgoed. “Ik lag op de grond, keek naar de hemel en wist dat het mis was. ‘Gaat het?’, hoorde ik mijn vader zeggen. ‘Nee, het is over.’ Ik had geen gevoel meer in mijn armen en benen, kon ze niet meer bewegen.”

Klap
“In minder dan een seconde ga je van alles naar niets. De eerste uren en dagen staan in het teken van overleven. De grootste klap komt daarna. Ik weet nog dat ik na de eerste operatie wakker werd. Daar lig je dan, als een slappe pop, in een vreemd ziekenhuisbed. Dan raak je pas echt de bodem.”

Verder lezen kan HIER.

Door: Marcel Bosmans
Bron: Gemertsnieuwsblad.nl
Foto: Peter van Gent