X

Solide start van het seizoen voor Benoit Paturel in Ponte a Egola

Benoit Paturel van het De Baets Yamaha MX team heeft een solide start van het seizoen gemaakt tijdens de eerste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Ponte a Egola.

Paturel is aan een goede voorbereiding op het seizoen bezig en om alvast wat wedstrijdritme op te doen, besloot hij om deel te nemen aan de wedstrijd in Ponte a Egola. Dit is een zeer technisch circuit met hoogte verschillen en afhangende bochten.

Door de vorst in de grond was de baan hier en daar erg glad in de training waardoor er goed geconcentreerd gereden moest worden. Paturel verkende in de kwalificatie rustig het circuit en zocht naar het juiste ritme. Hij kwam uiteindelijk uit op een twaalfde tijd in zijn groep en keek uit naar de manches die komen gingen.

In de beide manches ging het beter en was Paturel beide keren ruim in de top tien te vinden. Uiteraard miste hij nog het nodige wedstrijdritme maar dit werd gedurende de dag steeds beter. Paturel eindigde in beide manches op een zevende plaats en dit was ook zijn uitslag in het dagklassement.

Aankomend weekend zal Paturel starten in de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Arco di Trento.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap MX1 Ponte a Egola

1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Maxime Renaux 45 Pnt
3 Tim Gajser 42 Pnt
4 Mattia Guadagnini 36 Pnt
5 Alberto Forato 32 Pnt
7 Benoit Paturel 26 Pnt

 Foto’s: De Baets Yamaha MX Team