X

Viktor Leppälä zegeviert in Lommel

Op het circuit van Lommel heeft Viktor Leppälä de eerste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap VLM-JMS 85cc gewonnen. De AJO Motorsport-rijder werd tweede en eerste waarmee de Fin de dagzege pakte. Jenairo Beerens weet beide manches als derde over de finish te komen en daarmee wordt hij tweede in het dagklassement. Timo Heuver (2-6) maakt het podium op het zware zandcircuit van Lommel compleet.

De eerste manche rijdt Bervoets aan de leiding in de beginfase van de wedstrijd maar in de derde ronden verdwijnt hij uit de wedstrijd. Leppälä krijgt de leiding in zijn bezit en deze geeft hij vervolgens niet meer uit handen. De Fin, in 2021 op het EMX65 podium in Riola Sardo met Lucas Leok en Dex van den Broek, wint de eerste manche voor Heuver. De JP Xtreme Xperience-rijder werkt zich van de vijfde plaats naar voren om als tweede te finish. Beerens is als derde uit de eerste ronde gekomen, hij ziet Bervoets uitvallen maar Heuver is sneller waardoor de Limburger als derde over de finish komt voor Mik Plaas en Vos Racing Team-rijder Jannes Vos.

Later op de middag zet Bervoets de tweede manche naar zijn hand en hij pakt de overwinning. Leppälä pakt de tweede plaats en daarmee is hij zeker van de dagzege. Beerens rijdt een hele knappe wedstrijd want hij heeft zijn machine niet in de versnelling staan wanneer het starthek valt. De KTM-rijder komt heel erg sterk terug om nog als derde over de finish te komen. Vos wordt nu vierde voor de onbekende Plaas.

Belgische Kampioenschap VLM-JMS 85cc #1; Lommel, B:
1e manche

1. Viktor Leppälä SF KTM
2. Timo Heuver NL KTM
3. Jenairo Beerens NL KTM
4. Mik Plaas ?
5. Jannes Vos NL KTM

2e manche
1. Jarne Bervoets B KTM
2. Viktor Leppälä SF KTM
3. Jenairo Beerens NL KTM
4. Jannes Vos NL KTM
5. Mik Plaas ?

Dagklassement:
1. Viktor Leppälä SF KTM 2-1
2. Jenairo Beerens NL KTM 3-3
3. Timo Heuver NL KTM 2-6
4. Jannes Vos NL KTM 5-4
5. Mik Plaas ? 4-5

Tussenstand na 1 wedstrijd:
1. Viktor Leppälä SF KTM 47
2. Jenairo Beerens NL KTM 40
3. Timo Heuver NL KTM 37
4. Jannes Vos NL KTM 34
5. Mik Plaas ? 34

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Instagram