X

Duell wordt distributeur van Mobius braces in de Benelux

Het Finse Duell Corporate, de grootste distributeur in Scandinavië van onderdelen, kleding en accessoires voor motorfietsen en motorrijders, heeft van Mobius Technologies de exclusieve rechten gekregen om zijn beschermingsproducten te verkopen. De overeenkomst is op 1 maart ingegaan en bestrijkt het volledige productassortiment en is exclusief voor de Benelux, Oostenrijk, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië.

Mobius Technologies, opgericht door Scott Watanabe in 2014 in Idaho (VS), volgt sinds het prille begin één belangrijk doel: het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van de meest veilige en comfortabele knie- en polsbraces voor alle soorten off-road motorsport en MTB. Kern van de Mobius technologie kniebrace is het gepatenteerde CCRS (Continuous Cable Routing System) dat niet alleen agressief en technisch bestand is tegen negatieve krachten zoals rotatie- en laterale krachten, maar dat ook veel meer comfort biedt tijdens het dragen in vergelijking met de conventionele stijve structuren. Voormalig MX en SX superster Ryan Villopoto maakte vanaf het begin deel uit van de productontwikkeling en gebruikte Mobius kniebraces in zijn hoogtijdagen.

Onder begeleiding van een adviserend orthopedisch chirurg ontwikkelde Mobius een materiaal op basis van een selectie van glasgevuld nylon, omdat dat materiaal niet alleen extreem schokbestendig is, maar het ook mogelijk maakte om het structureel te laten presteren volgens de ontwerpverwachtingen. Dankzij deze unieke technologie vormen de schalen comfortabel een “huls” van ondersteuning boven en onder de knie om negatieve krachten te weerstaan. Een speciaal schuim om de hele schaalstructuur te bekleden dat is ontworpen om zich te vormen naar de fysiologie van het individu en tegelijkertijd zeer duurzame kwaliteiten heeft.

Vandaag biedt Mobius de meest comfortabele knie- en polsbraces die niet alleen beschermen op het hoogste veiligheidsniveau, maar zelfs tijdens een hele dag hard trainen kunnen worden gedragen. De Mobius Compressie Sleeves zijn vervaardigd door een partner uit de medische industrie die gespecialiseerd is in compressie technologie, er is gemeten dat ze in staat zijn de bloedstroom tot 25% te verhogen. Dit verhoogt de kracht, het uithoudingsvermogen en het herstel van belangrijke spiergroepen.

Jarkko Ämmälä, CEO van Duell Corporation, is blij dat Mobius als nieuw topmerk aan de Duellportfolio wordt toegevoegd: “Wij bij Duell zijn voortdurend op zoek naar de beste merken die er te koop zijn om onze favoriete powersports veiliger en comfortabeler te maken. Mobius is één van die unieke merken met een slimme oplossing waarvan ik zelf zou hebben gedroomd tijdens mijn vroegere professionele carrière als MX-rijder. We zijn meer dan blij dat we deze uitrusting exclusief aan onze klanten kunnen aanbieden.”