X

Kay de Wolf over zijn manche overwinning

De eerste Grand Prix op Europese bodem is goed verlopen voor het Husqvarna-Nestaan Team. Kay de Wolf werd tweede en boekte daarbij een manche overwinning. Lucas Coenen werd vijfde en Roan van de Moosdijk werd zevende in het dagklassement. De drie rijders vertellen hier over hun dag op het “Crossodromo Comunale Le Dune”.

Kay de Wolf:
“Er waren een paar foutjes op het einde van de dag, dat maakte het niet makkelijk. Het is moeilijk om zo dicht bij de overwinning te zijn en toch als tweede te eindigen, zeker na het winnen van de eerste manche. Wij kwamen hier voor een podium en dat is natuurlijk het belangrijkste. We zullen nu elk weekend moeten vechten. Ik ben klaar om naar de hard-pack wedstrijden te gaan, want ik heb me verbeterd tijdens de afgelopen winter.”

Lucas Coenen:
“Ik had het hele weekend geen goede starts. Ik heb hard moeten knokken in de eerste manche en kwam terug naar de zesde plaats. Ik passeerde nog bijna twee rijders, maar ik was niet agressief genoeg. Ik had een betere start in de tweede manche, maar het was nog steeds niet goed. Ik werd vrij snel vierde. Ik probeerde door te gaan voor de derde plaats, maar ik kwam maar niet voorbij. We verbeteren elk weekend, dus we gaan nu weer trainen.”

Roan van de Moosdijk:
“Ik ben de hele week ziek geweest en dat voelde ik vandaag. Ik had niet de beste start in de eerste manche en kon mezelf niet verbeteren naar de zevende of misschien wel zesde plaats, dus ik eindigde als achtste. Ik vocht door in de tweede manche manche en nu eindigde als vijfde maar ik heb al mijn energie verbruikt vandaag. Het was een positief einde van de Grand Prix en we zullen blijven bouwen en in het seizoen groeien.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna