Mediadag Lommel: Quotes van de broers Coenen, Everts, Geerts en van Doninck

Mediadag Lommel: Quotes van de broers Coenen, Everts, Geerts en van Doninck
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Gisteren waren heel wat prominenten uit het WK motorcross aanwezig op de persdag op het circuit in Lommel. Dit naar aanleiding van het WK dat dit weekend start in Argentinië. Wij verzamelden quotes van Liam Everts, Jago Geerts, Brent van Doninck en de Coenen brothers.

Liam Everts: Hij is vorige week op training gevallen en bezeerde daarbij een pols. Achter een springberg lag een amateurrijder en Liam heeft de rijder niet kunnen ontwijken en ging tegen de vlakte. Daarbij blesseerde hij zich aan de pols die al eerder gekwetst raakte in Faenza.

Hij werd gisteren verwacht bij een dokter voor een laserbehandeling om dan vandaag te vertrekken naar Argentinië. Everts was aanwezig op de persdag met een brace aan de pols. Hij voelt nu de druk die de naam Everts met zich meebrengt maar weet er prima mee om te gaan.

Jago Geerts: Hij verklaarde gisteren dat hij vanaf 1 januari officieel inwoner is van het ministaatje Monaco. Geerts had deze winter een goede voorbereiding maar is dan enkele weken geleden ziek geworden. Dat gegeven zorgde voor een kleine fysieke achterstand. Er werd deze week nog wat testwerk verricht rond dingen die in Lierop niet perfect liepen.

Hij reist vandaag af naar Argentinië en kijkt er naar uit om die MX2 wereldtitel eindelijk te pakken. Hij kijkt ook uit naar 2024, een jaar waarin hij de overstap zal maken naar de MXGP en de 450cc motoren.

Brent Van Doninck: Hij voelt niet de druk omdat hij in de MXGP-klasse beschouwd wordt als een subtopper. Het prikkelt hem wel dat er weinig wordt gezegd over zijn prestaties eind vorig jaar en die van vorig weekend in Lierop. Hij beseft dat een eventuele wereldtitel voor hem niet is weggelegd maar hij wil graag presteren op het niveau van de laatste GP’s van vorig seizoen. Van Doninck is bovendien erg blij dat hij nu kan acteren in het topteam van Jacky Martens.

LEES MEER  De Wolf tegenover Herlings in Valkenswaard

Sacha en Lucas Coenen: Sacha Coenen wordt deze week geopereerd aan de schouder en de verwachting is om er weer bij te zijn op de vierde GP in Arco di Trento, Italië. Lucas en Sacha hebben deze winter keihard gewerkt en zijn gemotiveerd om hun eerste volledige seizoen aan te vatten in de MX2. Op de vraag wie van de broers de beste is kwam een diplomatisch antwoord. Beiden zijn even snel al hebben ze een verschillend karakter en ook een andere rijstijl. Ze hopen ooit samen als winnaar over de finish te kunnen rijden. Lucas vond wel dat Sacha meer karakter vertoond en echt kan doorbijten als het moet.

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen

  • Jan de Groot Award voor Sacha Coenen

    Jan de Groot Award voor Sacha Coenen

    Tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen heeft promotor Infront Moto Racing de nodige prijzen uitgedeeld. Daarbij ook de Jan de Groot Award voor de beste jongere rijder in …
  • De Wolf tegenover Herlings in Valkenswaard

    De Wolf tegenover Herlings in Valkenswaard

    Op 13 oktober wordt de laatste wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap verreden in Valkenswaard. Eerder werd bekend dat Jeffrey Herlings van start zal gaan tijdens de wedstrijd op ‘zijn’ …
  • Max Vohland maakt overstap naar Team ClubMX

    Max Vohland maakt overstap naar Team ClubMX

    Na een (1) seizoen komt er al een einde aan de samenwerking tussen Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy en Maximus Vohland. De Amerikaan zal het komende seizoen gaan uitkomen voor Team …
  • De 2025 prijslijst voor de Kawasaki off-road serie

    De 2025 prijslijst voor de Kawasaki off-road serie

    Kawasaki heeft deze week de prijslijst voor haar 2025 off-road assortiment vrijgegeven. Van de kleine KXF90 tot het vlaggenschip, de KX250 en KX450, er zijn nu maar liefst 11 modellen …