X

Mikkola Racing actief in twee landen

In de hoeve Langenberg werd vorig weekend de samenstelling van Mikkola-racing bekend gemaakt. In een vol huis konden alle rijders kennis maken met hun nieuwe collega’s. Ook in 2023 zal Mikkola opnieuw actief zijn op de FAM-wedstrijden van VMCF en MCLB met daarnaast een stevige uitstap naar het Noord-Franse FFM-kampioenschap.

Het hoofdbestuur werd ook uitgebreid met Geoffrey Moeyaerts die verantwoordelijk wordt voor de binnenlandse wedstrijden waardoor voorzitter Heikki Declercq meer de handen vrij krijgt voor de buitenlandse opdrachten. Het team begint officieel aan het 27ste seizoen met een ruime groep sponsors met als nieuwkomers Yamaha De Baets, Husqvarna Belgie, Support 4 you en Printing Wybon die meteen een belangrijke inbreng hadden bij de samenstelling van de groep. Het West-Vlaamse team start het seizoen officieel in Ninove en het Franse Blargies op 26 maart.

Na het superjaar 2022 voor het team werden er toch nog enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo werd de samenwerking met Frans kampioen Jeremy Coen in alle vriendschap niet verlengd daar de ambities van Coen niet meer pasten binnen de filosofie van het team. Hij werd vervangen door Stephane Watel die op de De Baets Yamaha van start zal gaan in de FFM met aanvulling bij VMCF.

In België blijft vice-kampioen Mark Boot het speerpunt op zijn Technicross Husqvarna terwijl de jonge Brent Van De Walle erg ambitieus is en naar Europa trekt op de Yamaha 125cc. Andere nieuwkomers luisteren naar de naam Jonas Hanart (Beloften), Noah Deboutez (Junioren MX2), Mavric Pichrit (Nationalen) en de in Goes geblesseerde Christophe De Baets. Ook de VMCF-kampioenen Noa Fornier en Dailey Van De Ketterij verlengden hun overeenkomst voor 2023.

Daar alle jeugdrijders van het team overstappen naar de officiële competitie werd ook een splinternieuw jeugdprogramma opgemaakt rond de beide 65 cc-piloten Dani Verbrugge en Mylan Rombaut. De medische begeleiding blijft in handen van Dokter Erik Vandeputte en de mechaniek gesmeerd loopt met de Denicol-olie en de handen van Dean Schallon. Team Mikkola is ready to go.

Rijders Mikkola België (VMCF) 

Dani Verbrugge-65 cc
Mylan Rombaut-65 cc
Bo Desbonnet-Beloften
Troy Van De Ketterij (Jun.500 cc)
Christophe Debaets (Jun.500 cc)
Mavric Pichrit (Nat.500 cc)
Dailey Van de Ketterij (inters 250 cc)
Dylan Mayne (inters 500 cc)
Mark Boot (Inters 500 cc)

Rijders Mikkola France (FFM+VMCF)

Jonas Hanart (Beloften)
Jeremy De Kerpel (Beloften)
Brent Vandewalle (Junioren MX2)
Noa Fornier (Nat.MX2)
Kenji Hendrikx (Nat.MX2)
Bryan Maes (Int.MX2)
Maxime Colson (Int.MX2)
Stephane Watel (Int.500 cc)
Noah Deboutez (Jun.MX2)
Kristof Van Vaerenbergh (Int.500 cc)

Foto: JDS