X

Pierre Goupillon en Stephen Rubini winnen in Castelnau-de-Lévis

Gisteren werd de tweede wedstrijd gereden van het Frans 24 MX Elite kampioenschap gereden in Castelnau-de-Lévis. In de MX2 ging Pierre Goupillon met de zege aan de haal, in de MX1 was de winst voor Stephen Rubini.

MX1

Stephen Rubini won dus de MX1-klasse terwijl Greg Aranda, tweede van de dag met een zesde plaats en winst in de manches, de leiding in het kampioenschap overnam van Jeffrey Herlings.

Het is op een vrij droge maar nog steeds plakkerige baan dat de MX1-rijders aan hun eerste wedstrijd beginnen. Stephen Rubini nam de holeshot en domineerde zijn rivalen van start tot finish. De Honda SR Motoblouz rijder won zijn eerste 450 race. Jimmy Clochet (Honda) finisht als tweede, tien seconden achter de leider. Dan vinden we Xavier Boog, bijzonder op zijn gemak in deze speciale omstandigheden. Valentin Guillod (4e), goed hersteld na een slechte start, blijft Mathys Boisramé (5e) voor. Greg Aranda pakt de punten voor de zesde plaats, voor Milko Potisek (7e), die halverwege de race werd opgehouden na een crash toen hij streed voor de top vijf.

Stephen Rubini, opnieuw auteur van de holeshot in de tweede race, neemt Greg Aranda met zich mee. De twee mannen vergrootten het gat voordat de Yamaha-rijder de opening vond en de heat won. De strijd om de derde plaats is hevig tussen Jimmy Clochet, Valentin Guillod, Xavier Boog en Mathys Boisramé. Uiteindelijk was het de Zwitserse rijder van Honda SR Motoblouz die als derde wist te finishen voor Boisramé, Milko Potisek die de race sterk uitreed en Jimmy Clochet.

Een eerste overwinning dus voor Stephen Rubini (1/2) voor Greg Aranda (6/1) en Valentin Guillod (4/3). Aranda neemt de leiding in het kampioenschap met acht punten voorsprong op Guillod en veertien op Boisramé.

MX2

Pierre Goupillon pakte gisteren de zege in de MX2-klasse. De wedstrijd werd verreden in moeilijke omstandigheden door regenbuien die de baan bijzonder veeleisend maakten.

Goupillon ging in reeks één aan de haal met de holeshot en bleef aan de leiding tot onder de geblokte vlag met meer dan een minuut en twintig seconden voorsprong op een solide Bogdan Krajewski (KTM GT Racing). Na een zeer matige start vocht Quentin Prugnières hard om terug te komen naar de derde plaats, voor Honda SR-rijder Emil Weckman en Arnaud Aubin. De 2022 junior kampioen Adrien Petit werd zesde net voor Florian Miot.

In de tweede race startte Goupillon opnieuw aan de leiding, maar kwam in de eerste ronde ten val. Hij moest hernemen vanaf de 13de plaats en liet Prugnières en Krajewski vechten om de eerste plaats. Vastberaden kwam de Bretoense rijder terug als derde, kwam opnieuw ten val voordat hij aanviel en Krajewski weer passeerde voor de tweede plaats.

De laatste ronde is krankzinnig. Onder druk slaat Prugnières de aanvallen van de KTM-rijder af. De twee mannen raken elkaar meermaals en uiteindelijk is het de Bud Racing official die met een nipte marge wint voor Goupillon en Krajewski. Weckman en Maxime Charlier maakten de top vijf compleet voor Florian Miot en Nicolas Dercourt. Goupillon (1/2) bezet de hoogste trede van het podium. Quentin Prugnières (3/1) wordt tweede voor Bogdan Krajewski (2/3). In het voorlopige klassement neemt Goupillon de leiding over van Lucas Coenen, tweevoudig winnaar in Lacapelle.