X

PR: Jeffrey Herlings verrast in Argentinië

Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing heeft vriend en vijand verrast tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië. Herlings wist met een 4-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement.

Nadat Herlings vorig jaar het volledige wereldkampioenschap miste vanwege blessureleed stond hij dit weekend sinds 15 maanden weer achter het starthek bij een wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP. Herlings wist niet goed waar hij zou staan en ook miste hij nog het wedstrijdritme. Op zaterdag had Herlings het moeilijk. Hij kwam in de tijdtraining niet verder dan een negende tijd en door een slechte start in de kwalificatieheat finishte hij als tiende.

Op zondag verliep alles anders. In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Al snel kreeg hij de zesde plaats in handen en stootte voor het midden van de manche al door naar een vierde plaats. Ondanks dat hij vermoeid begon te raken, zette Herlings door en wist hij de aanvallende rijders achter zich te houden, om uiteindelijk op een knappe vierde plaats over de finish te komen.
In de tweede manche was zijn start beter en kreeg al snel de tweede plaats in handen. Herlings slaagde erin om een gaatje te slaan op de derde man en reed zijn eigen wedstrijd. In de slotfase kwam Jeremy Seewer nog hard opzetten maar Herlings hield het hoofd koel en wist als tweede over de finish te komen.

Commentaar Jeffrey Herlings:
‘’Gedurende het weekend werd ik steeds beter. Ik heb zestien maanden niet tegen deze rijders gereden en je moet deze klasse niet onderschatten hoe sterk het is. Ik heb duizenden ronden gereden met trainingen maar niets is te vergelijken met het rijden van een wedstrijd. In iedere sessie ging het iets beter en een tweede plaats is niet slecht denk ik. Als ik deze optie voor aanvang van de wedstrijd zou hebben gehad, had ik gelijk getekend. Ik wil vanaf nu verder bouwen met het uitbreiden van mijn wedstrijdritme.”

Met een 4-2 in de manches eindigde Herlings op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij de vierde plaats. Volgende week zondag zal Herlings starten in de Dutch Masters of Motocross in Harfsen en de week erna staat de volgende Grand Prix op de planning in Riola Sardo, Sardinie.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM