X

Ruben Fernandez wil de rode plaat bemachtigen

Na een zeer succesvolle MXGP inArgentinië gaat Team HRC’s Ruben Fernandez naar het eiland Sardinië in Italië voor de tweede ronde van het 2023 MXGP World Championship waar het diepe zand van Riola Sardo wacht. Fernandez won de eerste MXGP-overwinning ooit en pakte het algemeen klassement met vijf resultaten.

Hij zal nu proberen het rode bord van de leider in het kampioenschap te bemachtigen, nadat een wijziging in het puntensysteem betekent dat de kwalificatieraces wel meetellen voor de titel, maar niet voor het algemeen klassement van het weekend.

Ruben Fernandez: “Normaal gesproken zou ik niet zo enthousiast zijn om naar Sardinië te gaan, omdat het niet mijn favoriete circuit is, maar nadat ik de openingswedstrijd in Argentinië heb gewonnen, kan ik niet wachten op een nieuwe wedstrijd. De steun en berichten van iedereen zijn geweldig en het is gewoon een droom die uitkomt om een MXGP te winnen. Dit is iets waar je als kleine jongen van opgroeit, om bovenop het podium te staan en het volkslied voor je te horen spelen. En nu ik dat heb meegemaakt, is het mijn doel om dat zo vaak mogelijk te laten gebeuren.”