X

Van doninck mengt zich tussen de fabrieks jongens

Vorige week in Hawkstone Park wist Brent Van doninck al sterk voor de dag. Tijdens de KNMV Dutch MX Opener op het circuit van Lierop wist de Belg te zegevieren! De JM Honda-rijder werd eerste en tweede op ‘Circuit De Herselse Bossen’ waar heel veel publiek aanwezig was. Het succes van Honda werd compleet gemaakt door Pauls Jonass (5-1) en zijn teamgenoot Brian Bogers (2-4).

Wanneer het starthek naar beneden gaat begint de sprint naar de eerste bocht. Prado lijkt de leiding te nemen maar Nagl denkt daar anders over en glipt binnendoor. Henry Jacobi en Harri Kullas zitten ook in de kopgroep maar ze kunnen niets tegen Van donick. Die stormt in de eerste ronde naar de leiding en geeft die niet meer uit handen. In de beginfase volgt de Spanjaard de JM Racing-rijder en ook Bogers komt dichterbij maar aansluiten zit er niet in. Dan gaat de GasGas-rijder in de fout en hij verlaat de wedstrijd. Bogers neemt de tweede plaats over en deze kan hij vasthouden tot aan de finishvlag. Romain Febvre heeft wat tijd nodig gehad om Nagl achter zich te krijgen maar daarna is de Kawasaki-rijder zeker van de derde plaats. De 35-jarige Duitser op de KMP Honda komt als vierde over de finish voor Jonass. De Let is in de eerste bocht ten val gekomen samen met Hardi Roosiorg maar komt nog sterk terug.

De tweede manche staat in de eerste tien minuten in het tekenen van het duel tussen de teamgenoten in het team van Tim Mathys. Jonass begint als leider maar Bogers neemt even later de leiding over maar daarna is het toch weer de voormalige MX2 wereldkampioen. Dit na een val van de Eindhovenaar die ook Jacobi ziet passeren. De Sarholz-rijder kan worden teruggepakt maar Van doninck rijdt de pannen van het dak! Vanaf de vijftiende plaats gaat hij als een beest tekeer en hij weet na 20 minuten werd de tweede plaats over te nemen van Bogers. Jacobi weet nogmaals voorbij te gaan aan Bogers waardoor de Duitser derde wordt voor ‘BB189’ en Prado maakt nu de top vijf compleet.

De Dutch Masters of Motocross beginnen over twee weken. De eerste wedstrijd in de serie van drie zal op 19 maart worden verreden op het circuit van Harfsen. Later in het seizoen volgen nog de wedstrijden in Markelo en Oldebroek.

Uitslagen Internationale Dutch MX Opener 500cc, Lierop, NL:
1e manche
1. Brent Van doninck B Honda
2. Brian Bogers NL Honda
3. Romain Febvre F Kawasaki
4. Maxi Nagl D Honda
5. Pauls Jonass Let Honda

2e manche
1. Pauls Jonass Let Honda
2. Brent Van doninck B Honda
3. Henry Jacobi D KTM
4. Brian Bogers NL Honda
5. Jorge Prado E GasGas

Dagklassement 500cc:
1. Brent Van doninck B Honda 1-2
2. Pauls Jonass Let Honda 5-1
3. Brian Bogers NL Honda 2-4
4. Henry Jacobi D KTM 7-3
5. Romain Febvre F Kawasaki 3-7

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie