Clément Desalle wordt testrijder voor Triumph

Clément Desalle wordt testrijder voor Triumph
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In 2024 stapt Triumph in de motorcross met een fabrieksteam in de MX2-klasse. Een jaar later komt daar ook de MXGP-klasse bij en dus is het alle hens aan dek bij het Britse merk. Vandaag maakte Triumph bekend dat zowel Clement Desalle als Ivan Tedesco zijn aangetrokken als testrijders voor het merk.

Hieronder de persmededeling van Triumph Racing.

Terwijl de voorbereidingen voor Triumphs debuut in het wereldkampioenschap MXGP/MX2 en SuperMotocross in 2024 worden geïntensiveerd, bevestigt Triumph Racing dat het twee topcoureurs heeft aangetrokken om de tests voor raceontwikkeling te leiden.

Clément Desalle treedt toe als testrijder voor het Triumph Racing MXGP/MX2 Team, geleid door Thierry Chizat-Suzzoni, en Ivan Tedesco komt aan boord als fulltime testrijder voor het Triumph Racing US SuperMotocross World Championship Team, geleid door Bobby Hewitt.

Clément Desalle
Clément Desalle (‘MX Panda’) heeft 15 jaar lang op het hoogste niveau deelgenomen aan het wereldkampioenschap MXGP. Als een van de meest consistente coureurs in het kampioenschap werd hij drie keer vice-kampioen, drie keer derde in het wereldkampioenschap en twee keer vierde. De Belg eindigde in zijn carrière 23 keer op de hoogste trede van het podium en werd in 2009 gekroond tot Pro Open Belgisch kampioen. In 2020 stopte hij met racen en legde hij zich toe op testrijden en het ontwikkelen van racemotoren – en hij levert nu al een belangrijke bijdrage aan de vooruitgang van Triumph met zijn nieuwe racemotor.

Clément Desalle: “Mijn deelname aan het Triumph MX2-programma stelt mij in staat mijn jarenlange ervaring als professioneel coureur te gebruiken om te helpen de standaardmotor om te vormen tot een volledige fabrieksracemotor, klaar voor het MX2-seizoen in 2024. Door met Thierry en Vincent samen te werken, weet ik dat Triumph de best mogelijke mensen in dienst heeft genomen om in de snelst mogelijke tijd winnende resultaten te behalen en ik ben enthousiast over wat de toekomst zal brengen.”

LEES MEER  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

Vincent Bereni: Triumph Racing Team Manager – MXGP: “Toen Triumph ons vroeg om deel te nemen aan dit MX-project, wisten we dat de R&D en het testen van de motorfiets een groot deel van het succes zouden uitmaken. Clément heeft veel ervaring met MXGP-circuits, de vereisten voor de wedstrijddisciplines en is nog steeds erg snel.

“We werken al vele jaren met Clément en hij is een zeer veeleisende rijder, die aandacht besteedt aan elk aspect van de motorfiets, dus naar onze mening is hij de perfecte kandidaat. We kennen en begrijpen elkaar heel goed en hij heeft al veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de motorfiets, zowel voor de productie- als de racetoepassing. We zijn erg blij dat hij zich bij het programma heeft aangesloten.”

Ivan Tedesco
Ivan Tedesco (‘Hot Sauce’) begon op achtjarige leeftijd met motorracen en werd Pro in 1999, met een carrière die 14 jaar besloeg. In zijn race-carrière won Tedesco twee keer de AMA 125cc West Coast Supercross series (2004 en 2005), de AMA 125cc National Motocross series (2005) en de Motocross of Nations drie keer met Team USA (2005, 2006 en 2009). Nadat hij in 2014 stopte met professioneel racen, richtte Ivan zijn talenten op het coachen van opkomende coureurs en werd hij een van de beste testrijders van het huidige tijdperk.

Ivan Tedesco: “Ik ben super enthousiast om deel uit te maken van het nieuwe raceprogramma van Triumph en om weer met Ricky en Bobby samen te werken. De kans krijgen om te werken met een nieuw merk in onze sport, om een nieuwe motorfiets te ontwikkelen tot een raceklaar pakket, is een unieke kans.

“Het team dat Triumph samenstelt om deel te nemen aan het SuperMotocross-kampioenschap is ongeëvenaard en samen met de steun van de technici in de Triumph-fabriek, heb ik er alle vertrouwen in dat we met een concurrerende motorfiets op weg zullen gaan naar Anaheim 1 2024.”

LEES MEER  Team Belgie voor het WK Jeugd in Heerde

Over Triumph Off-Road Racing

SMX: Triumph Motorcycles zal deelnemen aan het Monster Energy AMA SuperMotocross World Championship aan het begin van het seizoen 2024, met een volledig ondersteund fabrieksraceprogramma in de Verenigde Staten om motorcrossactiviteiten uit te voeren onder de nieuwe wereldwijde vlag van Triumph Racing.

Dit nieuwe Triumph Racing-team, dat wordt opgezet en geleid in samenwerking met Bobby Hewitt, zal drie van Triumphs gloednieuwe 250cc 4-takt MX-motoren inzetten in de series van 2024 in het SuperMotocross World Championship West en East Coast, voordat het in 2025 gaat deelnemen aan de 450cc-klasse.

MXGP: In 2024 zal Triumph Racing debuteren in het prestigieuze FIM Motocross World Championship met een door de fabriek ondersteund raceprogramma.

Dit baanbrekende nieuwe Triumph Racing Team is opgezet in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni, een van de meest ervaren en succesvolle teameigenaren van de sport, die twee van Triumphs gloednieuwe 250cc 4-takt MX-motoren zal inzetten in de MX2-klasse van 2024 en in 2025 zal deelnemen aan de 450cc MXGP-klasse.

Triumph Racing is gevestigd in het Triumph Global Headquarters in Hinckley, Verenigd Koninkrijk, waar de off-road ontwerpafdeling van het merk is gevestigd – verantwoordelijk voor het concept en de ontwikkeling van de aandrijflijnen en het chassis voor het geheel nieuwe assortiment motorcross- en enduromotoren.

Het MXGP/MX2-wereldkampioenschapsteam wordt gevestigd in Thierry’s racefaciliteit bij Eindhoven in Nederland, terwijl het SuperMotocross-wereldkampioenschap wordt gevestigd in een speciale nieuwe ultramoderne racefaciliteit in de VS.

De technische groepen van de Triumph-fabriek en de raceteams werken nauw samen om de prestaties van het chassis en de motor voortdurend te verbeteren door middel van een intensief testprogramma, onder leiding van Ivan Tedesco en Clément Desalle, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa, op weg naar het competitieve debuut in het wereldkampioenschap in 2024.

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …