X

Gregoire wint, drie leiders naar Oldebroek

De tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc is gewonnen door Dean Gregoire. De 12-jarige crosser werd tweede en eerste op het prachtige circuit van Markelo en dat bezorgde hem de dagzege. Dex Kooiker (1-2) en Jarne Bervoets (5-3) staan naast de KTM-rijder op het podium. Met nog één wedstrijd te gaan hebben Dani Heitink, Bervoets en Kooiker alle drie 83 punten verzameld!

1e manche
In de tijdtraining is Kooiker de snelste geweest en hij neemt ook de beste start in de eerste manche. De Staphorster neemt de beste start voor Heitink, Keano Maris, Gregoire en Bervoets. In de tweede bocht kiest Maris de buitenkant waardoor Gregoire direct een plekje winst boekt. In de bossen weet Bervoets zich op te werken naar de vierde plaats waarna het viertal afstand neemt van de achtervolgers. Maris krijgt het vervolgens aan de stok met Dex van den Broek om de vijfde plaats. De crosser uit Deurne neemt de vijfde plaats over maar hij moet vervolgens genoegen nemen met de achtervolging. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd komt er actief wanneer Bervoets de derde plaats overneemt van Gregoire. De volgende ronde moet Heitink plaats maken voor de 14-jarige Belg. Dan maakt het publiek zich op voor een duel om de leiding maar die komt er nog niet direct. Bervoets gaat in de fout en gaat keihard onderuit. Gelukkig kan hij verder maar hij zakt terug naar de vijfde plaats net voor Timo Heuver. De leider in het ONK probeert de vijfde plaats over te nemen maar dat lukt niet. Vooraan gaat Gregoire in de aanval bij Heitink en de Brabander neemt de tweede plaats over. In de laatste ronde probeert de 12-jarige crosser nog om in het ‘Markeldome’ de leiding naar zich toe te trekken maar dat voorkomt Kooiker. De WZ Racing-rijder wint de manche voor Gregoire en Heitink. Van den Broek rijdt een eenzame wedstrijd en wordt vierde voor Bervoets.

2e manche
De beste start tijdens de tweede manche is voor Kooiker maar die wordt direct aangevallen door Heitink die in de tweede bocht de leiding overneemt. Gregoire glipt binnendoor naar de tweede plaats waardoor Kooiker terugzakt naar de derde plaats gevolgd door Bervoets en Van den Broek. In de bossen komen Kooiker en Heitink in de problemen terwijl Bervoets als leider weer terugkomt in het zicht vanaf het startterrein. In de beginfase lijkt Bervoets afstand te nemen van Gregoire die op 2,6 seconden volgt. Deze crosser uit Geldrop komt in de vierde ronde echter aan de leiding en deze geeft hij niet meer uit handen. De voorsprong wordt ronde na ronde groter en bestaat maximaal uit 17 seconden. Kooiker vecht als een leeuw en komt vanaf de zesde plaats terug naar de tweede voor Bervoets. Deze probeert zich nog te herpakken maar de crash van de eerste manche speelt hem nog parten. Kooiker komt als tweede over de finish voor Bervoets. Van den Broek is ook nu goed voor de vierde plaats en Heitink komt nog terug naar een vijfde plaats nadat hij als 15e uit de eerste ronde is gekomen!
De laatste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden op tweede Pinksterdag. De nieuwe kampioenen worden dus op 29 mei bekend op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc, Markelo, NL:
1e manche
1. Dex Kooiker NL KTM
2. Dean Gregoire NL KTM
3. Dani Heitink NL Husqvarna
4. Dex van den Broek NL KTM
5. Jarne Bervoets B KTM

2e manche
1. Dean Gregoire NL KTM
2. Dex Kooiker NL KTM
3. Jarne Bervoets B KTM
4. Dex van den Broek NL KTM
5. Dani Heitink NL Husqvarna

Dagklassement 85cc:
1. Dean Gregoire NL KTM 2-1
2. Dex Kooiker NL KTM 1-2
3. Jarne Bervoets B KTM 5-3
4. Dex van den Broek NL KTM 4-4
5. Dani Heitink NL Husqvarna 3-5

Tussenstand 85cc:
1. Dani Heitink NL Husqvarna 83
2. Jarne Bervoets B KTM 83
3. Dex Kooiker NL KTM 83
4. Dex van den Broek NL KTM 71
5. Dean Gregoire NL KTM 67

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie