X

Jannes Vos tevreden met de eerste EMX85

Op het beroemde circuit van Lommel werd de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Central Europe verreden. De wedstrijd in het Belgische zand is goed verlopen voor Jannes Vos. De KTM-rijder werd keurig tiende in het dagklassement. De overwinning op ‘Circuit De Heeserbergen’ ging naar Dani Heitink.

Om de kosten te besparen is Europa in vier regio’s verdeeld. Iedere regio heeft ‘kwalificatiewedstrijden’ en de beste 20 per regio gaan naar de halve finale. Deze zal eind juni worden verreden op het circuit van Axel. Daar plaatsen de beste 20 zich voor de grote finale in Tsjechië. Deze wedstrijd zal worden verreden in het bijprogramma van het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 op het circuit van Loket.

De al jaren door Lasbedrijf Alphen gesteunde crosser wist zich op zaterdag zonder problemen te plaatsen voor de wedstrijden op de eerste paasdag. De start van de eerste manche over 20 minuten en twee ronden is goed en de Zuid-Hollander begint in de top tien aan de wedstrijd. Vervolgens laat hij zich even het kaas van het brood eten waardoor hij terugzakt naar de dertiende plaats. Gelukkig weet de MotoXshop-rijder zich te herstellen en komt hij in de eerste helft van de wedstrijd de top tien binnen. Het is hard knokken maar de tiende plaats weet Jannes vast te houden tot het vallen van de finishvlag!

Ook de tweede manche is de start goed en de door Vlasman gesponsorde rijder komt als negende uit de eerste ronde. Een klein foutje zorgt ervoor dat er tweede plaatsen verloren gaan. Deze worden snel terug gewonnen maar halverwege de wedstrijd sluipen er weer foutjes in waardoor het tempo iets verloren gaat. Met de twaalfde plaats is de crosser uit Reeuwijk niet helemaal tevreden maar in het dagklassement wordt hij knap tiende.

Komend weekend gaat het EMX85 verder in Denemarken op 23 april gevolgd door de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography