X

Joe Maessen begint het ONK met zege

Het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads is eindelijk van start gegaan. De eerste wedstrijd in Varsseveld kon door slechte weersomstandigheden niet doorgaan. Op tweede Paasdag in Oldebroek ging het starthek dan eindelijk vallen en Joe Maessen werd de winnaar. De Limburger won voor regerend kampioen Jan Vlaeymans (1-2) en Ricardo Phoelich (3-6).

1e manche
Maessen neemt de leiding in de eerste manche van het seizoen voor Rick Haverdil en Mike Verboven. Vlaeymans begint als vierde aan de wedstrijd maar hij weet zich snel naar de tweede plaats op te werken. Na vier ronden heeft Maessen al zeven seconden voorsprong maar de regerende kampioen weet deze snel weg te werken. De leiding wordt overgenomen door de Belg die vervolgens met tien seconden voorsprong de wedstrijd wint voor Maessen en Ricardo Phoelich die nipt in de top tien aan de wedstrijd is begonnen. Haverdil en Verboven maken de top vijf compleet terwijl voormalig zijspanrijder Julian Veldman op een achtste plaats over de finish komt.

2e manche
De tweede manche neemt Valentino Roks de beste start, gevolgd door Maessen die in de eerste ronde de leiding overneemt. Vlaeymans heeft een probleem gehad en verlaat het startterrein als laatste! Na vijf ronden heeft Maessen al een voorsprong van 18 seconden op Richard Ruttenberg die de tweede plaats heeft overgenomen. Inmiddels heeft Vlaeymans al de achtste plaats in handen maar hij heeft nog tijd om meer plaatsen goed te maken. Sem Ende kan even de derde plaats overnemen van Haverdill die Ruttenberg de gehele wedstrijd heeft achtervolgd. Na acht ronden is Vlaeymans naar voren gereden en hij neemt de tweede plaats over op 24 seconden van de leider. Ruttenberg komt terug naar de derde plaats en kan deze vasthouden tot aan de finish. Ende wordt vierde voor de Deen Henrik Mogensen.

Het kampioenschap gaat op 30 april verder op het circuit ‘De Kappenbulten’ van Halle.

Uitslagen KNMV ONK Quads #1; Oldebroek, NL:
1e manche

1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha
4. Rick Haverdil NL CRQF
5. Mike Verboven NL ?

2e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Richard Ruttenberg NL CRQF
4. Sem Ende NL Yamaha
5. Henrik Mogensen DK ?

Dagklassement:
1. Joe Maessen NL Yamaha 2-1
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 1-2
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha 3-6
4. Henrik Mogensen DK ? 6-5
5. Rick Haverdil NL CRQF 4-8

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 47
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 47
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha 35
4. Henrik Mogensen DK ? 31
5. Rick Haverdil NL CRQF 31

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat