X

Kay de Wolf speelt pacman in Markelo

Als een ware ‘Pacman’ heeft Kay de Wolf zich ‘misdragen’ op het circuit van Markelo. De tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross wist de Husqvarna-rijder beide manches op zijn naam te schrijven. De tweede manche ging De Wolf bij de start onderuit maar van de laatste plaats kwam hij terug naar de leidende positie. Rick Elzinga (2-3) en Roan van de Moosdijk (6-2) staan naast De Wolf op het podium op ‘Circuit De Herikerberg’ waar MC Ons Genoegen hun publiek weer een mooie dag wist voor te schotelen.

1e manche
De beste start in de eerste manche is voor Elzinga maar het is Andrea Bonacorsi die uit het gedrang blijft en de leiding neemt. De Hutten Metaal Yamaha-rijder wordt gevolgd door Kay Karssemakers, Karlis Reisulis, Ivano van Erp die binnendoor wordt gepasseerd door Roan van de Moosdijk. Vervolgens worden de ogen gericht op het ‘bos uit’ want het geluid in het ‘Markeldrome’ wordt steeds sterker. De Italiaan komt als leider terug in beeld gevolgd door Yamaha-collega’s Elzinga en Reisulis. Van de Moosdijk en De Wolf zijn voorbij gegaan aan Karssemakers die wordt aangevallen door Joel Rizzi. De Wolf heeft haast want in de tweede ronde werkt hij zich naar de tweede plaats om weer een ronde later de leiding in handen te nemen. Elzinga probeert de leider te volgen maar na tien minuten neemt de crosser uit Eersel afstand. Haarup is buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen maar de Deen komt sterk opzetten. Met nog vier minuten op de klok passeert Haarup de Italiaan Bonacorsi voor de derde plaats. De afstand naar Elzinga is groot en wanneer de WZ Racing-rijder in de fout gaat is Elzinga veilig. De KEMEA Racing-rijder wordt achter De Wolf tweede en voor Bonacorsi. Haarup probeert alsnog om derde te worden maar dat lukt hem niet. Karssemakers maakt de top vijf deze eerste manche compleet terwijl Van de Moosdijk na een val in de tweede ronde nog als zesde over de finish komt.

2e manche
Op de Honda van Jacky Martens probeert Joel Rizzi de beste start te nemen maar de Brit gaat ruim. De Wolf lijkt binnendoor te glippen maar hij gaat onderuit en ziet zittend op zijn billen het veld links en rechts passeren. Haarup heeft de beste start genomen maar hij ziet Elzinga de leiding overnemen. Bonacorsi volgt op de derde plaats voor Ivano van Erp en de Spanjaard Oriol Oliver. De Wolf komt als 38e uit de eerste bocht en moet een inhaalrace rijden en dat is precies wat hij gaat doen! De Husqvarna-rijder komt als vijftiende uit de eerste ronde om vervolgens een dijk van een wedstrijd te rijden. Leider Elzinga probeert afstand te nemen en lijkt daarin te slagen tot Van de Moosdijk de tweede plaats overneemt van Oliver. Na vijftien minuten weet De Wolf de derde plaats in handen te krijgen en even nadat Van de Moosdijk de leiding heeft overgenomen ziet hij zijn 18-jarige collega passeren. De Wolf wint dus ook de tweede manche en daarmee brengt hij het publiek op de banken! Van de Moosdijk pakt de tweede plaats voor Elzinga. Haarup weet een duel met teamgenoot Oliver in zijn voordeel te beslissen. De Deen is dus opnieuw goed voor de vierde plaats nu voor de Spanjaard.

Volgende keer:
De laatste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden op tweede Pinksterdag. De nieuwe kampioenen worden dus op 29 mei bekend op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross 250cc, Markelo, NL:
1e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Rick Elzinga NL Yamaha
3. Andrea Bonacorsi I Yamaha
4. Mikkel Haarup DK KTM
5. Kay Karssemakers NL Husqvarna

2e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna
3. Rick Elzinga NL Yamaha
4. Mikkel Haarup DK KTM
5. Oriol Oliver E KTM

Dagklassement 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 1-1
2. Rick Elzinga NL Yamaha 2-3
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna 6-2
4. Mikkel Haarup DK KTM 4-4
5. Andrea Bonacorsi I Yamaha 3-7

Tussenstand 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 97
2. Rick Elzinga NL Yamaha 89
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna 77
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha 70
5. Kay Karssemakers NL Husqvarna 56

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie