X

PR: Gregoire wint de Dutch Masters in Markelo

Met een tweede en eerste plaats heeft Dean Gregoire de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc gewonnen. De KTM-rijder wist op het circuit van Markelo de zege te pakken voor Dex Kooiker (1-2) en Jarne Bervoets (5-3). In de tussenstand stijgt Dean van de achtste naar de vijfde plaats met slechts vier punten achterstand op de vierde plaats!

Eerste manche:
Na zijn tweede tijd in de kwalificatie vroeg in de ochtend gaat Dean vol vertrouwen de wedstrijd in. De start is goed en de scholier komt als vierde uit de eerste bocht. In de tweede bocht kiest een rijder de buitenbocht en dat is voor Dean het moment om direct in de aanval te gaan. De KTM-rijder komt als derde uit de eerste ronde aan het achterwiel van Kooiker en Heitink. Later sluit ook Bervoets aan het dit kwartet zorgt voor een mooi duel. Na bijna 15 minuten neemt Bervoets de derde plaats over van Dean maar even later gaat de Belg onderuit. Er komt direct een duel tussen Heitink en de VOSS KTM-rijder om de tweede plaats. Dean neemt de tweede plaats over en in de laatste ronde probeert de Alpinestar-geklede crosser nog de leiding naar zich toe te trekken maar dat gebeurd net niet.

Tweede manche:
Wanneer het starthek voor de tweede manche valt komt Dean opnieuw goed weg over het starthek. De al jaren door HGS Exhausting gesteunde crosser komt als vierde uit de eerste bocht maar in de tweede bocht maakt hij twee plaatsen goed. In de beginfase probeert leider Bervoets afstand te nemen en hij weet een voorsprong van 2,6 seconden op te bouwen. Na vier ronden komt de in Geldrop geboren en getogen crosser lekker op bedrijfstemperatuur. Hij sluit aan bij de leider om vervolgens bij de eerste aanval de leiding over te nemen. Daarna zet Dean de wedstrijd naar zijn hand en weet hij een voorsprong van maximaal 17 seconden op te bouwen! De tweede manche wordt gewonnen door Dean en hij is ook de dagwinnaar op “Circuit De Herikerberg” waar veel publiek getuige was van een prachtig evenement.

Volgende keer:
De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt volgende maand verreden. De laatste punten van dit kampioenschap worden verdeeld op 29 mei, dan wordt er gestreden op het circuit van Oldebroek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography