VMCF Appelterre: Matteo Puffet zet zegereeks verder

VMCF Appelterre: Matteo Puffet zet zegereeks verder
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De openingswedstrijd van de VMCF-federatie in Appelterre werd een voltreffer van formaat. Meer dan 300 rijders kwamen opdagen op de moeilijke omloop waar de vele regenval voor diepe sporen had gezorgd. Matteo Puffet (Motoland KTM) kon nog maar eens dominerend uit de hoek komen met een dubbele reekszege.

De 24 inters werden op gang getrokken door Mark Boot die meteen Matteo Puffet en David Foguenne mee in het wiel kreeg. Na een viertal ronden vond Puffet het welletjes en vertrok meteen voor een one-man-show met enkel nog Mark Boot die in de buurt kon blijven. Titelverdediger Stijn Verstrepen kende een mindere start en kwam nog terug naar de vierde plaats voor Karel Schepmans die het lang aan de stok had met Jeremy Renkens. Bryan Maes werd de beste MX2-er op plaats zeven voor zijn teamgenoot Maxime Colson.

In de slotreeks zette Puffet zijn zegemars gewoon verder terwijl de tegenstand één voor één tegen de grond smakte Jasper Van Der Mieren, David Foguenne en Mark Boot gingen allen in de fout maar uiteindelijk zou Boot toch nog tweede worden voor een regelmatige Karel Schepmans en Jeremy Renkens De beste cc-er werd deze maal Dimitri Widar die zo zijn comeback zeker niet miste. De supercup bij de jeugd tenslotte werd gewonnen door Youness Tahere die Benne Bourleau en Lauris verbruggen achter zich kon houden. Volgend weekend worden de eerste BK-punten uitgedeeld in Wambeek.

Alle resultaten van Appelterre via Mylaps.

Results MX1

 1. Matteo Puffet (KTM)
 2. Mark Boot (Husqvarna)
 3. Karel Schepmans (Husqvarna)
 4. Stijn Verstrepen (Husqvarna)
 5. Jeremy Renkens (KTM)
 6. Jasper van Der Mierden (YAM)
 7. Romain Delbrassine (KAWA)
 8. Mike Gilot (KTM)
 9. Daimy Koch (KTM)
 10. Kristof Van Vaerenbergh (YAM)
LEES MEER  Lotte van Drunen wint opnieuw de Zwarte Cross

Results MX2

 1. Bryan Maes (Husqvarna)
 2. Dimitri Widar (KTM)
 3. Yann Meulemeester (KTM)
 4. Mathhew Lefebre (FANTIC)
 5. Michael Fraeyman (KAWA)
 6. Kris Fleerackers (Husq)
 7. Lucas Wauthier (KTM)
 8. Maxime Colson (Husq)
 9. Patrick Cappellen (KTM)
 10. Franz Mercie (HON)

Uw reacties

Ook te lezen