X

Amandine Verstappen stopt met WMX

Gisteren kregen we een bericht te lezen van Amandine Verstappen te lezen. Ze kondigde aan dat ze stopt met motorcross op het hoogste niveau. De reden ligt voor de hand: Een job en topsport is heel moeilijk te combineren.

Amandine Verstappen: “Ik ben er niet voor om mijn leven op sociale netwerken te posten, maar ik moet realistisch zijn, dit was mijn laatste seizoen in het wereldkampioenschap en mijn laatste GP in Villars, tenzij er een wonder gebeurd. Het is een hartverscheurende beslissing en het is erg moeilijk maar het is niet mogelijk om te werken + fysiek te trainen en te motorcrossen aan hetzelfde tempo als de toprenners en als het is om elke keer 10de te eindigen, is er nul motivatie om door te gaan.”

“Helaas ben ik begin dit jaar mijn contract bij Adeps kwijtgeraakt omdat ik in 2022 niet in de top 3 wist te eindigen (6de). Het was voor mij onmogelijk om werkloos te blijven dus moest ik op zoek naar een baan en ik voel het heel erg op de motor en kan fysiek niet meer trainen. Hoewel ik een geweldig team achter me heb en enkele persoonlijke sponsors, kan ik met mijn huidige situatie niet competitief zijn op hoog niveau. Het spijt me …..
Amandine.”