De Wolf geeft de DMoMX-titel extra glans

De Wolf geeft de DMoMX-titel extra glans
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met twee manche overwinningen heeft Kay de Wolf de titel van de KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc gewonnen. De Husqvarna-rijder wist op het circuit van Oldebroek de zege te pakken voor teamgenoot Roan van de Moosdijk en Ivano van Erp. Het is de vierde DMoMX-titel voor de crosser uit Eersel die twee keer de 85cc won en een keer de 125cc-titel. Voor Husqvarna is het de derde keer dat deze titel gewonnen wordt na Romain Febvre (2014) en Thomas Kjer Olsen (2017).

1e manche
Door de afwezigheid van de geblesseerde Rick Elzinga zal de strijd om de titel gaan tussen De Wolf en Van de Moosdijk. De 18-jarige crosser heeft 20 punten voorsprong op zijn 23-jarige collega. Van Erp trainde het snelste en hij neemt ook de beste start voor teamgenoot Karlis Reisulis en F&H Racing-rijder Kevin Horgmo. De Wolf heeft een goede start maar komt even buiten de baan in de sprint naar de eerste bocht. De Red Bull-rijder weet zich snel te herstellen en komt als derde uit de eerste ronde na het passeren van Horgmo. Van Erp mag het tempo bepalen maar in de derde ronde gaat De Wolf voorbij en hij wint vervolgens de eerste manche. De eerste helft van de wedstrijd lijkt het erop dat Van de Moosdijk als derde gaat finishen maar na 15 minuten wedstrijd passeert de Eindhovenaar heel mooi Van Erp. Door die tweede plaats weet Van de Moosdijk het feestje nog even uit te stellen. Het kost wel moeite want Horgmo haalt alles uit de kast om de tweede plaats over te nemen. Dat lukt echter niet en de Noor wordt derde voor de leider in het EMX250, Andrea Bonacorsi. In de slotfase van wedstrijd krijgt Van Erp het zwaar en hij verliest in de laatste twee ronden nog twee plaatsen. Na Bonacorsi weet Karssemakers drie bochten voor de finishvlag nog de vijfde plaats uit het vuur te slepen voor de 18-jarige Van Erp.

2e manche
Ook de tweede manche beginnen Hutten Metaal Yamaha-rijders Van Erp en Reisulis het beste aan de wedstrijd. De Wolf komt als derde uit de start om de druk verder en verder op te voeren bij de tieners voor hem. In de tweede ronde moet Reisulis toe staan hoe de leider in de tussenstand voorbij gaat en precies een ronde later is De Wolf de nieuwe leider. Hij glipt beide Yamaha-rijders in dezelfde bocht binnendoor voorbij maar nog geen 100 meter verder gaat De Wolf tegen de grond. Nipt voor Andrea Bonacorsi weet De Wolf terug op zijn motor te stappen om de wedstrijd te vervolgen. Heel even mag Van Erp dromen van de zege maar De Wolf komt ‘gewoon’ terug. Met nog ruim 10 minuten te gaan neemt hij de leiding over en met een mooie ‘wheely’ komt hij als winnaar over de finish. Van Erp wordt tweede ruim voor Van de Moosdijk. Reisulis is goed voor de vierde plaats voor Karssemakers die dus ook deze manche de top vijf compleet maakt.

LEES MEER  Vijf minuten met Johan Boonen

Volgende keer:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten erop voor 2023 en het is een zeer geslaagde competitie geworden. Het zijn dan slechts drie wedstrijden maar zowel het deelnemersveld als de organisatie is van hoog niveau. Ook voor het volgende seizoen zullen de wedstrijden worden georganiseerd door de clubs in Harfsen, Markelo en Oldebroek.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross 250cc #3; Oldebroek, NL:
1e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna
3. Kevin Horgmo Nor Kawasaki
4. Andrea Bonacorsi I Yamaha
5. Kay Karssemakers NL Husqvarna

2e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Ivano van Erp NL Yamaha
3. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna
4. Karlis Reisulis Let Yamaha
5. Kay Karssemakers NL Husqvarna

Dagklassement 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 1-1
2. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna 2-3
3. Ivano van Erp NL Yamaha 6-2
4. Kevin Horgmo Nor Kawasaki 3-6
5. Kay Karssemakers NL Husqvarna 5-5

Eindstand 250cc:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 147
2. Roan van de Moosdijk NL Husqvarna 119
3. Andrea Bonacorsi I Yamaha 102
4. Rick Elzinga NL Yamaha 89
5. Kay Karssemakers NL Husqvarna 88

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen