Dean Gregoire wint een manche in Oldebroek

Dean Gregoire wint een manche in Oldebroek
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc heeft Dean Gregoire de eerste manche gewonnen. De 12-jarige crosser kwam op een vijfde plaats in de tussenstand naar het prachtige ‘Circuit De Bargen’ met nog kans op een medaille plek. De eerste manche werd gewonnen na een mooi gevecht met Dani Heitink. De tweede manche reed de crosser uit Geldrop aan de leiding toen hij met motorpech de wedstrijd moest verlaten. Heitink won de finale en verzekerde zich tevens van de titel.

Eerste manche:
In de tijdtraining weet Dean een zesde tijd te laten noteren maar hij verkent rustig het circuit en heeft vertrouwen voor de beide wedstrijden. De start van eerste manche is heel goed en de Alpinestars-geklede crosser neemt de beste start. In de eerste bocht gaat hij echter wat ruim waardoor Heitink binnendoor glipt en de leiding overneemt. Als aan een touwtje gaan beide heren rond over het circuit terwijl derde man Kooiker op gepaste afstand toekijkt. Na bijna 15 minuten wedstrijd weet Dean de aanval in te zetten en deze slaagt direct. De KTM-rijder neemt de leiding over en met een kleine maar veilige voorsprong wordt de eerste manche gewonnen voor Heitink en Kooiker.

Tweede manche:
Door de zege in de eerste manche klimt Dean naar de derde plaats in de tussenstand op dertien punten van de leider. Bervoets staat nu vierde op slechts twee punten van Dean. Ook de start van de tweede manche is goed en achter Heitink komt Dean als tweede over de grote tafelberg gevlogen. Niet veel later neemt de Brabander de leiding over en het duo weet elkaar opnieuw te vinden. Dan lijkt de VOSS Motoren-rijder iets afstand te kunnen nemen maar helaas duurt dat niet lang. In de vierde ronden slaat de pechduivel toe en moet de leider de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Hierdoor wordt hij niet derde in de eindstand maar vierde.

LEES MEER  Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

Volgende keer:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten er nu op. Op 3-4 juni wordt de laatste wedstrijd van het EMX85 Central Europe verreden op het circuit van Velke Uherce in Slowakije.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography

Uw reacties

Ook te lezen

 • Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

  Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

  Afgelopen zondag werd in Halle de halve finale verreden voor deelname aan de Zwarte Cross 2024. Voor ons was Anne Poland aanwezig bij de HALMAC en ze leverde ons deze …
 • JWR Honda Racing niet naar Indonesië maar de USA

  JWR Honda Racing niet naar Indonesië maar de USA

  Alvin Östlund en JWR Honda Racing zullen niet van start gaan tijdens de Grand Prix wedstrijden in Lombok. Het Zweedse team heeft besloten de oversteek naar de USA te maken. …
 • Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

  Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

  Op het zware zandcircuit van Berghem heeft Mike van Grinsven ook de zesde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. Met een derde en eerste plaats won de …
 • Ryan Opligger neemt de leiding over

  Ryan Opligger neemt de leiding over

  De derde wedstrijd van de ADAC Junior Cup 85cc is gewonnen door Ryan Opligger. De Zwitser pakte de dagzege op het circuit van Bielstein met twee manche overwinningen en een …