X

EK Enduro: Dietger Damiaens twee keer tweede in Portugal

In Santa Marta de Penaguiao (Portugal) is onder een prachtige zon afgelopen zaterdag de start gegeven voor de 2023 Borilli Enduro European Championship Round 2#. Onze enige rijder die de verplaatsing maakte was Dietger Damiaens die zowel op de eerste als de tweede dag tweede eindigde in het Europees kampioenschap enduro E3 na de Fransman David Abgrall.

Met nog twee wedstrijden te gaan (4 dagen) staat Dietger tweede in de tussenstand van het kampioenschap op 12 punten van Abgrall. De volgende manche wordt verreden op 15 en 16 juli in Estland en de laatste op 16 en 17 september in Polen.

Dietger Damiaens: “Zaterdag begon heel goed. Ik voelde me goed op het moeilijke rotsachtige en stoffige terrein. Op het einde van de 2de ronde hing ik 1ste in mijn klasse en 4de algemeen tot het noodlot toesloeg. Midden in de crosstest kwam een stuk hout tussen mijn motor vast te zitten waardoor de moto stilviel. Hier had ik veel tijd mee verloren. In de service nadien hebben we geprobeerd zo veel mogelijk te maken aan de moto en had ik de dag toch nog goed kunnen eindigen.

Zondag was ook weer een goede dag tot op het einde van de 3de ronde de moto begon te haperen door de beschadigen aan de elektronica en naftleidingen van de dag ervoor. Hierdoor verloor ik het contact met de strijd om de 1ste plaats in de E3 en een top 5 of zelfs podium algemeen. Dankzij het geweldige werk van mijn team kon ik de finish toch nog halen.”
Tussenstand EK Enduro E3