X

Historische hattrick voor HRC Honda in de Supercross

HRC Honda heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven. Het won alle Supercrosskampioenschappen met Chase Sexton, Jett en Hunter Lawrence. 

“Dit record van een team dat alle drie de Supercross-kampioenschappen in hetzelfde jaar wint, kan alleen worden geëvenaard, het zal nooit worden verslagen. Dit zijn de woorden van Lars Lindstrom, de teammanager van het Honda HRC team in de USA. De Rode Rakkers vierden zaterdag in Salt Lake City een historisch moment in het meest prestigieuze en spraakmakende kampioenschap. In de HRC-clan leefden ze de afgelopen dagen in een echte droom.

Het is niet de eerste keer dat een merk alle drie de SX-klassen in hetzelfde jaar wint in de VS. Het is de derde keer dat het gebeurt. Het is wel de eerste keer dat de 3 rijders in hetzelfde team zijn geïntegreerd, zoals Jett en Hunter Lawrence en Chase Sexton in de HRC-structuur. Voor Honda is de titel van Sexton de 16e in de hoofdklasse van de US Supercross.

“Ik heb echt het gevoel dat ik in een droom zit waaruit ik elk moment kan ontwaken”, riep HRC-manager Lars Lindstrom uit. “We hebben zoveel kansen gehad om een 450-kampioenschap te winnen en dan om de een of andere reden gefaald. Ik had een punt bereikt waarop ik niet meer emotioneel kon investeren in de hoop om te winnen. Dit seizoen was het eindelijk onze beurt om succesvol te zijn – en dat gebeurde in één klap, door alle drie de kampioenschappen te winnen! Ik ben zo trots dat ik daar deel van uitmaak; dank aan Chase, Jett en Hunter – we hebben veel geluk met hen in ons team!”

Een algemeen succes voor het Honda team waar ook de nieuwe regerend SX450 kampioen Chase Sexton deel van uit maakt: “Ik ben momenteel echt door het dolle heen. Het lijkt nog steeds gek om te horen dat ik kampioen ben. Er moet een team achter je staan om te winnen, en zelfs toen we halverwege het seizoen onderuit gingen, gaf niemand de strijd op. Het was een lange weg om hier te komen. Ik ben blij om mijn naam toe te voegen aan de top van de Supercross-klasse, maar ook om Honda en al haar medewerkers eindelijk de titel te bezorgen waar ze zo hard voor gewerkt hebben. Ze verdienen het!”

Foto’s: HRC