Janis Reisulis pakt opnieuw de DMoMX-titel

In een bijzonder zonnig Oldebroek heeft Janis Reisulis zijn tweede KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc-titel veilig gesteld. De Yamaha-rijder won de eerste manche terwijl Kasimir Hindersson niet verder kwam dan een vijfde plaats. Dat was voldoende voor de Let om de titel met succes te verdedigen. Reisulis won de wedstrijd bij Stichting Circuit Oldebroek met twee overwinningen voor Damien Knuiman (3-3) en de Tsjech Julius Mikula (2-5).

1e manche
Eerder dit jaar in Harfsen kwam Mikula niet verder dan de tijdtraining toen hij een beenblessure opliep. De MJC-rijder neemt in de eerste manche de leiding nadat Elias Escandell als leider uit de eerste bocht is gekomen. Damien Knuiman volgt op een derde plaats voor Roan Tolsma en Reisulis. Aan het begin van de tweede ronde gaat Tolsma onderuit waardoor hij een pitsstop moet maken. Reisulis werkt zich heel beheerst naar het achterwiel van zijn teamgenoot die aan de leiding rijdt. Nog net in de eerste helft van de wedstrijd neemt Reisulis even de leiding over maar Mikula komt terug. Na 15 minuten wedstrijd is het dan toch Reisulis die de leiding terug pakt en nu niet meer afgeeft. Escandell volgt op veilige afstand maar door een crash verlaat de Spaanse 125cc kampioen vroegtijdig de wedstrijd. Eerder is zijn Fantic-collega Maximillian Werner al uit de wedstrijd verdwenen na een crash. Knuiman neemt de derde plaats over en de scholier uit Wijchen geeft deze plek niet meer uit handen. Maximillian Ernecker is goed voor de vierde plaats gevolgd door Hindersson. De Fin moest echter in de top drie eindigen om het feestje bij Reisulis even uit te stellen. De Motivation Motorsport-rijder wordt dus vijfde en daarmee is zijn kans op de titel verdwenen.

2e manche
Na het eerste feestgedruis komt Reisulis als beste uit de start van de tweede manche. De Yamaha-rijder leidt de gehele wedstrijd en wint met bijna 30 seconden voorsprong op Escandell. De crosser van het eiland Ibiza krijgt in de slotfase nog druk van Knuiman maar de Stirling Racing-rijder moet ook deze manche genoegen nemen met de derde plaats. In de beginfase van deze wedstrijd over 20 minuten en een ronde heeft Douwe Van Mechgelen de vierde plaats in handen. Na drie ronden verliest hij deze echter aan Mikula. Deze moet na ruim 15 minuten wedstrijd echter weer plaats maken voor Hindersson die daarmee als vierde over de finish weet te komen voor Mikula. Van Mechgelen, die op zaterdag en zondag al actief was in Denemarken, stuurde zijn Husqvarna na een keurige zesde plaats en dat in zijn eerste seizoen op de 125cc!

Volgende keer:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten erop voor 2023 en het is een zeer geslaagde competitie geworden. Het zijn dan slechts drie wedstrijden maar zowel het deelnemersveld als de organisatie is van hoog niveau. Ook voor het volgende seizoen zullen de wedstrijden worden georganiseerd door de clubs in Harfsen, Markelo en Oldebroek.