MON: Sem Taspinar pakt zege in Deurne

MON: Sem Taspinar pakt zege in Deurne
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Gastrijder Sem Taspinar heeft in het Brabantse Deurne de wedstrijd in de klasse MX 2 Jeugd 125cc gewonnen. De rijder van Buitenhuis Racing won beide manches. De tweede plaats was voor kampioenschapsleider Alex van Weerdenburg met een derde en tweede plaats in de manches. Amani Saraç profiteerde van het uitvallen van Jake Davies en maakte met een vierde en derde plaats in de manches het erepodium compleet. De vierde plaats was met Tiago Serneels (Bel) eveneens voor een gastrijder. Dani Koot maakte met een zesde en vijfde plaats in de manches de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was van Weerdenburg die de holeshot wist te pakken. Echter bij de eerste doorkomst was het Saraç die de koppositie had overgenomen. Daarachter volgden Taspinar, Jake Davies en Serneels. In de tweede ronde passeerde Taspinar zowel van Weerdenburg als Saraç om daarna snel weg te lopen van de rest. Halverwege de manche wist van Weerdenburg opnieuw voorbij te gaan aan Saraç en in de volgende ronde was het ook Davies die aan hem voorbijging. In de voorlaatste ronde ging Davies voorbij aan van Weerdenburg om als tweede door te komen. Taspinar was echter met een voorsprong van dertig seconden gevlogen en zat er voor Davies niet meer in als de tweede plaats. Saraç had de aansluiting inmiddels verloren en moest nog op zijn hoede zijn voor Serneels. Geluk voor Saraç was dat Serneels veel tijd verloor in de voorlaatste ronde en niet meer tot een aanval kon komen. Serneels wist nog net Koot voor te blijven om als vijfde te finishen.

LEES MEER  Mikkel Haarup en Camden McLellan over hun wedstrijd in Loket

Tweede manche
Het was nu van Weerdenburg die de kopstart wist te pakken voor Taspinar, Saraç, Davies en Serneels. In de eerste ronde was het Davies die opschoof naar de derde plaats. In de tweede ronde was het Taspinar die opnieuw de leiding pakte en snel een voorsprong nam. Daarachter streden van Weerdenburg, Davis, Saraç en Serneels om de overige posities in de top vijf. Rondenlang reden de heren vlak bijeen zonder dat het tot positiewisseling kwam. Voor Davies hield het halverwege de manche op. Met machinepech viel hij uit. Hierdoor was het Koot die op de vijfde plaats kwam te liggen. Dit inmiddels wel op ruime achterstand van Serneels. Taspinar won de manche opnieuw met een ruime voorsprong. Verandering van posities bleef daarachter ook in het tweede deel van de manche uit. Van Weerdenburg werd dan ook tweede ondanks dat Saraç er in de laatste ronde nog alles aan deed om hier verandering in te brengen. Serneels liep in de laatsten ronden achterstand op en volgde op dertien seconden. Koot liep nog wel in op Serneels maar kwam niet meer in de buurt van Serneels en eindigde op de vijfde plaats.

Eerste manche:
1. Taspinar 19:07.155, 2. Davies +34.038, 3. van Weerdenburg +37.452, 4. Saraç +48.620, 5. Serneels (Bel) +1:08.394, 6. Koot +1:09.139, 7. Dendooven (Bel) +1:37.504, 8. van Daal +1:42.207, 9. Kanters +1:43.997, 10. Dral +1 lap.

Tweede manche:
1. Taspinar 19:38.981, 2. van Weerdenburg +20.195, 3. Saraç +21.286, 4. Serneels (Bel) +34.909, 5. Koot +42.480, 6. Freriks +1:09.475, 7. van Daal +1:26.788, 8. Kanters 1:40.121, 9. Dral +1:54.974, 10. Puts +1:55.000.

LEES MEER  Win 5x2 tickets voor de MXGP in Lommel

Dagklassement:
1. Taspinar 120. 2. van Weerdenburg 104, 3. Saraç 97, 4. Serneels (Bel) 92, 5. Koot 88, 6. van Daal 80, 7. Freriks 76, 8. Kanters 76, 9. Dral 72, 10. Puts 66.

Netto-tussenstand:
1. van Weerdenburg 578, 2. Saraç 542, 3. Koot 511, 4. Dendooven 474, 5. Kanters 416, 6. Dral 406, 7. Puts 396, 8. Freriks 391, 9. Eilers 364, 10. van Vegchel 348.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …