MXGP: Herlings wint de eerste manche in Spanje

MXGP: Herlings wint de eerste manche in Spanje
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Heel even dacht Mattia Guadagnini de zege te kunnen pakken maar later in de wedstrijd was daar toch Jeffrey Herlings. De KTM-rijder wint de eerste manche in Arroyomolinos voor Jorge Prado en zijn teamgenoot Guadagnini. Glenn Coldenhoff was goed voor een knappe vierde plaats terwijl thuisrijder Ruben Fernandez de top vijf compleet maakt.

Ondanks dat dit niet het circuit van Calvin Vlaanderen is weet de Yamaha-rijder als zevende over de finish te komen. Brian Bogers blijft nipt buiten de top tien, de Eindhovenaar komt als elfde over de finish. Brent Van doninck kent een lastige wedstrijd en hij moet genoegen nemen met de zeventiende plaats.

MXGP – Grand Prix Race 1 – Classification
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 35:37.967;
2. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:08.718; 3. Mattia Guadagnini (ITA, GASGAS), +0:10.484; 4. Glenn Coldenhoff (NED, Yamaha), +0:13.620; 5. Ruben Fernandez (ESP, Honda), +0:15.972; 6. Alberto Forato (ITA, KTM), +0:20.263; 7. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:22.446; 8. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:26.130; 9. Valentin Guillod (SUI, Honda), +0:43.243; 10. Alessandro Lupino (ITA, Beta), +0:49.538; 11. Brian Bogers (NED, Honda), +0:49.865; 12. Tom Koch (GER, KTM), +1:09.502; 13. Alvin Östlund (SWE, Honda), +1:27.965; 14. Mitchell Evans (AUS, Kawasaki), +1:37.511; 15. Kevin Brumann (SUI, Yamaha), +1:51.656; 16. Maximilian Spies (GER, KTM), +1:58.265; 17. Brent Van doninck (BEL, Honda), -1 lap(s); 18. Tristan Purdon (RSA, KTM), -1 lap(s); 19. Ashton Dickinson (GBR, KTM), -1 lap(s); 20. Michael Ivanov (BUL, Husqvarna), -1 lap(s); 21. Simeo Ubach (ESP, Husqvarna), -11 lap(s); 22. Hardi Roosiorg (EST, Honda), -12 lap(s); 23. Xurxo Prol Ormeno (ESP, Husqvarna), -14 lap(s); 24. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), -17 lap(s);

LEES MEER  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: RayArcherPhoto

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …