X

Ricardo Phoelich wint op “De Kappenbulten”

Op het prachtige circuit van de HALMAC Halle heeft Ricardo Phoelich de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Yamaha-rijder won met een eerste en derde plaats op het Gelderse circuit. Joe Maessen (6-1) en de Deen Joakim Granli (3-4) mochten mee op het podium klimmen. Maessen blijft de leider in het kampioenschap voor Phoelich.

1e manche
In de eerste manche neemt Haverdill de beste start voor Ruben van Lith en Maessen. In de derde ronde maakt Maessen een plekje goed en niet veel later kan Richard Ruttenberg de derde plaats overnemen van Van Lith. Maessen weet even later de leiding over te nemen maar de top vijf blijft vlak bij elkaar. Door een fout van Ruttenberg kan Phoelich opklimmen naar de tweede plaats maar hij wordt achtervolgd door Jan Vlaeymans. De Belg is op de achtste plaats aan de wedstrijd begonnen en voert de druk op bij Phoelich. Net voor het bordje van de laatste ronde valt Vlaeymans stil en voor hem is de wedstrijd voorbij. Maessen wint voor Phoelich, Haverdill en de Deen Joakim Granli. Dan krijgt de winnaar straf voor te veel geluid en de Limburger verliest vijf plaatsen.

2e manche
Ook na het vallen van het starthek voor de tweede manche reageert Haverdill het beste. Hij neemt de leiding voor Granli en Maessen. In de tweede ronde neemt Maessen de leiding over terwijl Ruttenberg zich van de vijfde naar de tweede plaats werkt. Maessen heeft inmiddels al een weinig voorsprong en deze geeft hij niet meer uit handen. Vlaeymans heeft opnieuw geen beste start gehad maar de Belg heeft een hoog tempo te pakken. Na acht ronden weet de regerende kampioen de tweede plaats over te nemen op 18 seconden van de leider. De voorsprong van Maessen wordt kleiner maar de overwinning komt niet in gevaar. Vlaeymans wordt tweede voor Phoelich en Granli. Ruttenberg maakt de top vijf deze manche compleet.

Het kampioenschap gaat op 18 mei verder op het circuit van Rhenen.

Uitslagen KNMV ONK Quads #2; Halle, NL:
1e manche
1. Ricardo Phoelich NL Yamaha
2. Rick Haverdil NL CRQF
3. Joakim Granli DK Honda
4. Ruben van Lith NL ?
5. Mike Verboven NL ?

2e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha
4. Joakim Granli DK Honda
5. Richard Ruttenberg NL ?

Dagklassement:
1. Ricardo Phoelich NL Yamaha 1-3
2. Joe Maessen NL Yamaha 6-1
3. Joakim Granli DK Honda 3-4
4. Rick Haverdil NL CRQF 2-6
5. Mike Verboven NL ? 5-7

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 87
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha 80
3. Jan Vlaeymans B Yamaha 69
4. Rick Haverdil NL CRQF 68
5. Joakim Granli DK Honda 61

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat