X

Simon Laengenfelder breekt arm tijdens training

Zonet kregen we een persbericht van het Red Bull GasGas Factory Racing Team binnen op de redactie met de melding dat Simon Laengenfelder gisteren zijn rechterarm heeft gebroken tijdens een training. Laengenfelder won zondag nog de beide MX2-reeksen in Spanje.

Zie hier het uitgebrachte persbericht:
“Simon Langenfelder van Red Bull GASGAS Factory Racing heeft tijdens de training op dinsdag 9 mei een ongelukkige blessure aan zijn rechterarm opgelopen. Door de blessure kan hij niet verder bouwen aan het momentum dat hij afgelopen weekend opdeed tijdens de Grand Prix van Spanje, waar hij op zijn MC 250F naar een 1-1 resultaat stormde.

Langenfelder staat momenteel vierde in de tussenstand van het MX2-kampioenschap, op slechts vier punten van de rijder op de derde plaats, en kende een consistente start van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2023. ‘516’ was in geen enkele manche uit de top tien gevallen en won drie van de twaalf gereden stints. Die triomfen waren een duidelijk teken van zijn opwindende vooruitgang in de MX2-divisie.

De armblessure houdt hem natuurlijk aan de kant. Meer informatie over het tijdschema zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Red Bull GASGAS Factory Racing wenst de jonge ster een spoedig herstel toe. Het team kan niet wachten om hem weer in actie te zien op zijn MC 250F.

Davide De Carli (Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager): “Simon kwam gisteren tijdens een normale trainingssessie helaas ten val en brak daarbij zijn rechterarm. Hij is gisteravond meteen geopereerd door Dr. Nannarini en zijn team. Ik kan hen niet genoeg bedanken! Dit is het ergste van de sport, maar ik weet zeker dat Simon snel en sterker terugkomt.”