Van Weerdenburg doet goede zaken in Venlo

Afgelopen zaterdag vond op MX Park Zaarderheiken de vijfde wedstrijd plaats voor de MX2-jeugd van Motorsport Organisatie Nederland. Het was Alex van Weerdenburg die het meest constante was. Met twee mancheszeges pakte de DJR-rijder de volle 120 punten en deed hiermee ook uitstekende zaken in de tussenstand van het kampioenschap. De tweede plaats was voor Jaymian Ramakers met een derde en tweede plaats in de manches. De laagste trede op het erepodium was voor Dani Koot met een tweede en vijfde plaats in de manches. Amani Saraç sloot de dag af op de vierde plaats en de Belg Troy Dendooven maakte de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was Saraç die de holeshot wist te pakken voor Van Weerdenburg, Dendooven, Ramakers en Koot. In de derde ronde was het Ramakers die in de fout ging en terugviel naar de vijfde plaats. In de volgende ronde viel Saraç en hij viel hierdoor terug naar de vierde plaats, Hierdoor was de volgorde nu: Van Weerdenburg, Dendooven, Koot, Saraç en Ramakers. Daarachter had Bob Freriks inmiddels de aansluiting verloren met de voorste vijf. Twee ronden later was het Koot die voorbijging aan Dendooven en op de tweede plaats kwam te liggen. Hierna hielden de voorste vijf elkaar rondenlang in een status quo. Zonder plaatsverschuivingen blijven zij dicht bijeen. Enige uitzondering was Ramakers die door zijn fout op tien seconden achterstand was gekomen. Hij maakte het gat ronde na ronde kleiner en in de voorlaatste ronde ging hij voorbij aan Saraç. In de laatste ronde passeerde hij ook Dendooven. Hierdoor eindigde hij achter Van Weerdenburg en Koot op de derde plaats in de manche. Dendooven moest ook Saraç nog in de laatste ronde aan zich voorbij laten.

Tweede manche
Het was opnieuw Saraç die het beste weg was vanuit het starthek voor van Weerdenburg, Koot, Stein Kanters en Boyd Eilers. Lang konden Kanters en Eilers niet genieten van hun top vijf positie. Eilers verloor veel tijd in de eerste ronde en Kanters werd ingehaald door zowel Dendooven als Ramakers. In de vierde ronde ging Ramakers ook voorbij aan Dendooven en kwam op de derde plaats te liggen. Koot was daarvoor al in de fout gegaan en had was nu Freriks die op de vijfde plaats lag. In de vijfde ronde was het Van Weerdenburg die de koppositie overnam van Saraç en hierna pakte hij snel een voorsprong. Halverwege de manche ging ook Ramakers aan hem voorbij. Het gat met van Weerdenburg was met acht seconden echter al te groot. Van Weerdenburg hield alles onder controle en pakte de manchezege voor Ramakers. Op een zeven seconden daarachter volgde Saraç met aan zijn achterwiel Dendooven. Op enkele seconden volgde Koot, die zich na zijn fout knap terug had geknokt naar de vijfde plaats