X

VIDEO: 2023 American Flat Track – Race 1 in Daytona

Op 9 maart werd de eerste race van het seizoen verreden op het onverharde short track circuit, gelegen op de legendarische Daytona site. Deze baan is bekend om zijn hoge snelheden en intense races, Flat Track-liefhebbers keken dan ook reikhalzend uit naar dit evenement. Flat Track is een vorm van motorracen waarbij coureurs op onverharde banen racen en bochten maken op hoge snelheden. De sport is populair vanwege de spanning en het spektakel dat het biedt, en de races trekken veel fans over de hele wereld. Het meest aantrekkelijke aan deze sport is dat u géén kenner hoeft te zijn om toch te kunnen genieten van de duels op het scherp van de snede en de stuurmanskunsten.

In het American Flat Track kampioenschap zijn er twee hoofdklassen: de Singles klasse en de Twins klasse. Het belangrijkste verschil tussen deze twee klassen is het type motorfiets dat wordt gebruikt. De Singles klasse maakt gebruik van een 450cc eencilindermotorfiets, terwijl de Twins klasse gebruik maakt van de zwaardere tweecilindermotorfiets allen boven de 650cc. Dit resulteert in verschillen in vermogen en snelheid tussen de twee klassen. Over het algemeen wordt de Singles klasse beschouwd als een instapniveau voor jonge coureurs die hun vaardigheden willen ontwikkelen, terwijl de Twins klasse als geavanceerder wordt beschouwd en daardoor ook als de koningsklasse wordt bekeken.

Nieuw dit jaar is de instap van KTM in de Twins klasse, dit in samenwerking met het Rick Ware Racing team, ook gekend van o.a. het NASCAR, IMSA, Indycar en ook het World Supercross kampioenschap. In het debuut jaar is het voornamelijk een leerjaar voor voormalig kampioen Briar Bauman, die de motorblok uit de KTM Duke 790 gebruikt in een typisch Flat Track frame.

Zolang de voorraad strekt zullen we U de TV samenvattingen naar u brengen, krijgt u de smaak te pakken en wil u live kijken via de PPV Livestream kan u hier alles van lezen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: ©American Flat Track