X

Benny Bloss zet zijn handtekening bij Liqui Moly Beta Racing

Beta Motorcycles kondigt trots zijn intrede aan in het veld van het 2024 AMA Supercross. Terwijl de voorbereidingen aangaande het 2024 seizoen doorgaan, heeft het Liqui Moly Beta Racing Team bekendgemaakt dat het Benny Bloss heeft kunnen tekenen voor het gloednieuwe team. Hij is de eerste van de twee Supercross-rijders die bij het team onderdak zullen vinden.

Benny Bloss maakte zijn professionele debuut in 2015 en is een getalenteerde rijder in zowel Supercross als Pro Motocross. In 2018 werd hij uitgeroepen tot Rookie van het Jaar in de 450 SX-klasse. Bloss heeft de snelheid en het potentieel om er in 2024 een succesvol seizoen op de nieuwe Beta 450 RX van te maken.

“Het wachten is voorbij en we kunnen eindelijk alles delen waar we naartoe hebben gewerkt. Het is een geweldige ervaring geweest om deel uit te maken van deze ontwikkelingen en de vooruitgang te zien. Het enige ontbrekende onderdeel was het vinden van een rijder die goed zou passen bij onze Beta-familie. Na een telefoongesprek met Benny wisten we dat de klik er zou zijn. We zijn blij om hem de komende twee jaar aan boord te hebben en kunnen niet wachten om iedereen in Anaheim te zien in januari”, aldus Carlen Gardner, Race Team Manager.

Teammanager Gardner zal gedurende de zomermaanden op zoek gaan naar een tweede rijder voor het team. Bloss begint in augustus met testen om een voorsprong te hebben op het seizoen, waarna zijn toekomstige teamgenoot zich snel daarna zal aansluiten. Hoewel het team zich richt op Supercross, kunnen ze in 2024 enkele geselecteerde outdoor Nationals rijden.