X

Chad Reed wordt commentator en adviseur WSX

De Australische supercrosslegende en tweevoudig FIM World Supercross kampioen Chad Reed zal zich aansluiten bij SX Global – het team achter het FIM World Supercross Championship – als een deskundige motorsport adviseur en een integrale rol spelen in het uitzendingsteam van het kampioenschap voor het seizoen 2023.

Reed heeft het record voor deelname aan de meeste supercross main-events in de geschiedenis en is ook de op vier na meest succesvolle supercrosser aller tijden. Hij zal zijn onschatbare ervaring gebruiken om operationeel en strategisch advies te geven over alle sportieve aspecten van WSX, van circuitontwerp tot format en veiligheid.

Reed zal ook deel uitmaken van het broadcast team en input leveren voor het seizoen 2023, naast de terugkerende line-up met onder andere supercross broadcaster Ralph Sheheen, voormalig supercross kampioen Jeff Emig en trackside reporter Kristen Beat. Reed brengt niet alleen deskundige kennis mee naar de uitzendingen van de evenementen, maar hij zal ook exclusieve inhoud achter de schermen verzorgen voor WSX.TV.

Chad Reed: “Supercross heeft een stukje van mijn hart sinds ik 12 jaar oud was. Ik heb het geluk gehad om de wereld rond te reizen en supercross te rijden op het hoogste niveau en in de meest fantastische stadions en evenementen die de supercrosswereld kent. Ik kan nu mijn kennis van de sport en mijn ervaring als atleet, promotor van series en teameigenaar gebruiken om SX Global te helpen de beste beslissingen te nemen om supercross wereldwijd duurzaam te laten groeien.”

“Mijn doelen zijn altijd gebaseerd op winnen, en winnen betekent bijdragen aan WSX’s succesvolle supercross races wereldwijd en toekomstige supercrossers het platform geven om wereldwijde supersterren te worden. 2023 wordt spannend en ik vind het geweldig om er deel van uit te maken. Als ik de aankondigingen en beelden zie voor locaties als Singapore, maakt me dat echt zo trots op het potentieel voor supercross in de toekomst. Zelfs onze grootste critici zijn jaloers op die beelden. Supercross is een sport die wereldwijd geliefd is en het is tijd om te groeien als nooit tevoren.”