X

Dit hadden de Husky boys te zeggen na de race in Sumbawa

De lange reis naar Indonesië was zeker de moeite waard voor de Nestaan Husqvarna Factory Racing crew, want Lucas Coenen maakte zijn potentieel waar en stormde naar de top van het podium tijdens het eerste evenement van de Aziatische excursie. De Grand Prix van Sumbawa-Indonesië was ronde tien van het 2023 FIM wereldkampioenschap motorcross.

Coenen was briljant en zag er wijs uit voor zijn leeftijd. In de kwalificatie maakte hij zijn bedoelingen duidelijk, want hij leidde elke ronde op weg naar poleposition en de tien punten die aan zo’n prestatie verbonden zijn. De eerste manche van vandaag, zondag, was niet zo duidelijk. 96′ startte op de rand van de top drie en nam uiteindelijk in ronde vijftien van de achttien de leiding in een pittige aanval. De tweede manche was minder bewogen; hij reed elke ronde aan de leiding en pakte een briljante overwinning waarmee hij zijn perfecte scorekaart op de Grand Prix van Sumbawa-Indonesië veiligstelde.

Lucas Coenen: “Ik vind deze echt speciaal – dit is een waanzinnig gevoel dat ik niet kan beschrijven. Ik wil iedereen bedanken die keihard heeft gewerkt om mij te steunen. Het Nestaan Husqvarna Factory Racing team is geweldig geweest.”

Roan van de Moosdijk: “Het is hier geen gemakkelijk weekend geweest. Ik heb mezelf in geen van beide manches in een positie gebracht om voor het podium te vechten – dit circuit is niet makkelijk om vooruitgang te boeken. Toch hebben we een aantal solide punten behaald en we kijken uit naar de volgende manche.”

Kay de Wolf: “Het was een moeilijke dag, maar net als in Duitsland hebben we kunnen redden wat we konden en hebben we een paar goede punten kunnen pakken. Ik ben erop gebrand om volgende week in Lombok weer in de top vijf te eindigen.”

Foto: Fullspectrum Media