X

Gregoire met bezeerde vinger op het podium

De beste 25 rijders van ‘Centrale Europe’ en ‘North-East Europe’ kwam het weekend bij elkaar in Axel. De beste 20 rijders in het dagklassement zijn zeker van een startplek tijdens de EMX finale in Loket. Dean Gregoire kende een bewogen weekend want op zaterdagmiddag bezeerde hij een vinger. Tijdens de wedstrijden moest hij dus op zijn tanden bijten maar de 12-jarige crosser werd knap derde in het dagklassement. Jarne Bervoets en Dex Kooiker stonden ook op het podium bij top organisator RES Axel.

Eerste manche:
Op zaterdagmiddag raakte Dean tijdens het duel om de leiding even buiten de baan en daar raakte hij een paaltje. Bij die botsing bezeerde hij een vinger maar met de juiste verzorging kon hij toch starten tijdens de manches op zondag. De eerste manche was de start niet goed en van buiten de top twintig moest de KTM-rijder zich naar voren werken. Dat lukte voortreffelijk en halverwege de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden kwam Dean de top tien binnen. Vervolgens weet hij nog plaatsen goed te maken waardoor hij als zevende over de finish komt.

Tweede manche:
De tweede start is veel beter en de al jaren door Alpinestars-geklede crosser komt als zesde uit de eerste ronde. Er gaat even een plekje verloren maar deze kan later weer worden terug veroverd. Na tien minuten wedstrijd komt Dean op de vierde plaats aan om twee ronden voor het einde weer een plekje winst te kunnen boeken. De crosser uit Geldrop komt als derde over de finish en weet tevens derde te worden in het dagklassement!

Volgende keer:
Over twee weken wordt het FIM Junior World Championship 85cc verreden in Roemenië. Dean is opgenomen door Team Nederland om tijdens deze wedstrijd in actie te komen. Een week later is de EMX-finale op het circuit van Loket. Deze wedstrijd zal worden verreden in het programma van de twaalfde Grand Prix van het seizoen!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Leon van der Spank