Horgmo toont wilskracht en wordt zesde in Indonesië

Horgmo toont wilskracht en wordt zesde in Indonesië
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Kevin Horgmo van F&H Kawasaki Racing is in de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Sumbawa, Indonesie zesde geworden. Gezien de situatie is dit een geweldig resultaat voor Horgmo omdat hij op zaterdag tijdens de trainingen zijn schouder uit de kom viel.

Het weekend begon met een flinke tegenslag voor Horgmo want in de vrije training kwam hij ten val en viel hierbij zijn schouder uit de kom. Teamcoach Marc de Reuver was snel ter plaatse om hem te helpen om de schouder weer terug in de kom te zetten. Later in de middag leverde Horgmo een fantastische prestatie door in de kwalificatieheat lang op een derde plaats te rijden en zich uiteindelijk als vijfde te kwalificeren voor de wedstrijd.

Voor de start van de eerste manche koos Horgmo voor een plaats in het midden achter het start. Hij kwam ditmaal minder goed uit de start als op zaterdag maar kon toch nog op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Na een aantal ronden nam hij de zevende plaats in handen en begon druk uit te oefenen op de zesde man. Ook deze wist hij rond het midden van de wedstrijd te passeren. Deze positie wist hij tot op drie ronden van het einde vast te houden totdat hij vanwege de hitte last kreeg van de vermoeidheid. Horgmo moest hierdoor nog een plaats prijsgeven en eindigde op een zevende plaats.

In de tweede manche koos hij voor een plaats verder naar binnen achter het starthek. Hij pakte een goede start en kwam in de top vijf door de eerste bocht. Horgmo kende een sterke beginfase en wist na een aantal mooie gevechten de derde plaats in handen te nemen. Horgmo ging vervolgens in de aanval op de tweede man en kwam een aantal keren heel dicht bij om ook deze plaats over te nemen. Omdat hij na zijn val in Duitsland minder heeft kunnen trainen, begon de vermoeidheid hem ook in deze manche op te breken waardoor het tempo iets naar beneden ging. Dit koste hem een paar posities waardoor hij moegestreden als vijfde over de finish kwam.

LEES MEER  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

Met een 7-5 in de manches eindigde Horgmo op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij op een negende plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Lombok, Indonesië.

Kevin Horgmo:
‘’Het was een heel zwaar weekend door de hitte. Dat is voor iedereen hetzelfde natuurlijk maar na mijn valpartij in Duitsland en de uit de kom geschoten schouder in de vrije training op zaterdag, was ik blij dat ik vandaag kon rijden. In de eerste manche nam ik geen goede start maar het rijden ging goed totdat ik me leeg begon te voelen tegen het einde van de wedstrijd. In de tweede manche reed ik op een goede derde plaats maar ik wilde graag de tweede plaats over nemen. Ik kon echter geen plaats vinden waar ik de positie over kon nemen en tegen het einde begon ik de warmte weer te voelen maar dit is begrijpelijk omdat ik de afgelopen twee weken bijna niet met de motor heb getraind. Maar we moeten positief blijven en ik ben blij dat ik beide manches heb weten te finishen in deze omstandigheden. Nu kunnen we een aantal dagen rustig aan doen in Lombok en dan zien we volgend weekend verder!’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Mediacross

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …