X

Jeffrey Herlings moet de twee Indonesische wedstrijden overslaan

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Racing Team mist ronde tien en elf van de 2023 MXGP campagne om een gebroken C5 wervel te laten genezen. De 28-jarige Nederlander kwam ten val toen hij aan de leiding reed in de eerste manche van de Grand Prix van Duitsland in Teutschenthal.

Herlings kon de laatste ronden van de wedstrijd afmaken, waarbij hij één punt scoorde voor de 20e plaats, maar hij voelde pijn en ongemak in zijn nek. Een eerste scan op het circuit onthulde een mogelijk gescheurde C5 en een MRI op maandag bevestigde de blessure.

Herlings, die dit seizoen vier Grands Prix won en zes keer op het MXGP-podium stond, hoeft gelukkig niet geopereerd te worden om de breuk te repareren, maar moet wel rusten en herstellen. De herstelperiode betekent dat hij de Grands Prix van Sumbawa en Lombok aan het eind van de maand en begin juli niet zal rijden.

Jeffrey Herlings: “Het is moeilijk om veel woorden te vinden. Het vat mijn carrière in zekere zin samen: we halen het record van overwinningen, maar dan krijgen we weer een blessure en een tegenslag. Ik weet nog steeds niet wat er echt gebeurd is met die valpartij, want ik had die lijn tot dat moment netjes gebruikt in de manche. Daarna voelde mijn nek niet goed. Ik probeerde te finishen en de punten te pakken die ik kon pakken, maar ik ken mijn lichaam inmiddels heel goed en voelde dat er iets mis was. We zullen dus in ieder geval nog twee GP’s missen, maar ik ben blij dat ik niet geopereerd hoef te worden en ik hoop zo snel mogelijk weer bij mijn team terug te zijn en weer te kunnen racen. Bedankt, zoals altijd, aan Red Bull KTM en alle jongens die achter me hebben gestaan en voor alle steunbetuigingen.”