MXGP race 1: Alweer Jorge Prado!

MXGP race 1: Alweer Jorge Prado!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Kwalificatiewinnaar Romain Febvre (Kawasaki Racing Team) leek de eerste Indonesische MXGP manche onder controle te hebben. Ten minste tot de ex-MXGP wereldkampioen in de 13de ronde in de fout ging. WK leider Jorge Prado kreeg zo vrij baan voor zijn achtste reekszege van het seizoen.

Febvre, gisteren ook al goed voor winst in de RAM kwalificatierace, had eerder de kopstart genomen voor  Seewer, Prado, Evans en Coldenhoff. Ondanks een erg comfortabele voorsprong van meer dan zes seconden zag Febvre zijn tweede reekszege van het seizoen door de vingers glippen. De Fransman was achteraan weg gegleden. Daarmee zou hij echter lang niet de enige zijn. De intense hitte en hoge vochtigheid speelden de rijders duidelijk parten bovendien was het moeilijk in het ritme komen op het ongebruikelijke Rocket Motor Circuit in Sumbawa.

Goldenhoff eindigde uiteindelijk vierde. Vlaanderen moest ondanks een slotoffensief genoegen nemen met de 6de plaats voor Alberto Forato en Benoit Paturel. Om 10u 10 onze tijd gaat de beslissende, tweede MXGP manche van start.

MXGP Race 1

1. Jorge Prado (ESP, GASGAS), 35:18.962; 2. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), +0:03.627; 3. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:04.956; 4. Glenn Coldenhoff (NED, Yamaha), +0:15.790; 5. Ruben Fernandez (ESP, Honda), +0:23.998; 6. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:32.073; 7. Alberto Forato (ITA, KTM), +0:37.236; 8. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), +0:44.659; 9. Mitchell Evans (AUS, Kawasaki), +1:00.621; 10. Valentin Guillod (SUI, Honda), +1:04.957; 11. Alvin Östlund (SWE, Honda), +1:05.476; 12. Ben Watson (GBR, Beta), +1:18.874; 13. Petar Petrov (BUL, Yamaha), +1:48.058; 14. Hardi Roosiorg (EST, Honda), -1 lap(s); 15. Lewis Stewart (AUS, KTM), -1 lap(s); 16. Nicholas Murray (AUS, Husqvarna), -1 lap(s); 17. Hilman Maksum (INA, KTM), -2 lap(s); 18. Alessandro Lupino (ITA, Beta), -3 lap(s); 19. Lionel Kerhoas (FRA, Husqvarna), -3 lap(s);

LEES MEER  Taspinar wint, Visser doet goede zaken

Tekst: Redactie
Foto: Samo Vidic/Red Bull Contentpool

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …