X

NestaanMX en Husqvarna verlengen samenwerking

Goed nieuws voor Nestaan MX dat zijn samenwerking met Husqvarna verlengt. Het team van Kay Hennekens blijft ook in 2024 en 2025 gebruik maken van Husqvarna motoren. Dit seizoen verloopt heel goed voor Nestaan MX want alle drie de rijders hebben dit jaar al een GP-manche gewonnen.

Zowel Kay de Wolf (Letland) als Lucas Coenen (Indonesië) wonnen dit jaar hun eerste GP-zege. Bovendien is het met De Wolf in strijd om de MX2 wereldtitel en staan alle drie rijders dik in de top-10. Kay is derde op 22 punten van WK leider, Roan Van De Moosdijk en Lucas Coenen zijn respectievelijk zesde en zevende in het WK MX2.

Het is nog niet bekend of Nestaan MX in de toekomst ook in de MXGP aantreedt.

Robert Jonas (Hoofd Motorsport, Off-Road): “Nestaan-MX is een prachtig voorbeeld van een topteam. Hun kennis en infrastructuur zijn fenomenaal. De huidige resultaten zijn het bewijs van wat ze kunnen doen met veelbelovende talenten. Deze factoren, evenals hun drive om te slagen, maken het Nestaan-MX team een briljante partner voor Husqvarna Factory Racing.”

Rasmus Jorgensen (Nestaan Husqvarna Factory Racing Team Manager): “Het is een grote eer om  zo’n prestigieuze fabrikant als Husqvarna Motorcycles te vertegenwoordigen. De passie om een wereldtitel te winnen met het Nestaan Husqvarna Factory Racing team brandt feller dan ooit en ik ben erg enthousiast over de jaren van succes die nog moeten komen. Bedankt aan alle betrokkenen in Oostenrijk, evenals ons team in België, voor hun eindeloze steun en vertrouwen.”

Tekst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna