X

Dunlop innoveert met Geomax MX34 banden

Dunlop heeft zijn succesvolle Geomax MX assortiment verder ontwikkeld met de introductie van Geomax MX34. Deze veelzijdige crossband, die ondermeer gebruikt wordt door Nestaan Husqvarna Factory Racing, bouwt voort op zijn veelgeprezen voorganger.

Méér grip bieden aan motorcrossers van alle niveaus, van professionele racers tot amateurs. Dat is het doel waarmee de Geomax MX34 ontworpen werd. Dunlop’s Geomax MX33 is breed inzetbaar van zachte tot modder- en “mixed” ondergrond tot wisselende weersomstandigheden.

De nieuwe band houdt het midden tussen de zand- en moddergeoriënteerde Geomax MX14 en de medium tot hardpack-georiënteerde Geomax MX53.

Rijd als ‘n kampioen: bewezen technologie

De Geomax MX34 werd al gebruikt door enkele van ‘s werelds beste motorcrossers zoals Romain Febvre, Lucas Coenen en Kay De Wolf. Bovendien maken in AMA Motocross en Supercross het gros van de toprijders, waaronder Jett Lawrence, gebruik van Dunlop banden!

De nieuwe Geomax MX34 heeft zowel voor als achter een verbeterd ontwerp. Aan de voorkant zorgen een geoptimaliseerd noppenontwerp en een vernieuwde rubbersamenstelling voor verbeterde tractie en duurzaamheid in vergelijking met zijn voorganger. De grotere afstand tussen de noppen zorgt voor een superieure afvoer van modder.

Op de achterband zijn de middelste noppen 11% hoger en 44% breder gemaakt voor meer tractie. Deze grotere grip achter geeft rijders een sterk verbeterde acceleratie en een beter gevoel en feedback. Samen bieden de nieuwe ontwerpen ook een verbeterde grip bij het accelereren, wat het holeshotpotentieel ten goede komt.

Luca Davide Andreoni, Marketing Manager, Dunlop Motorcycle Europe: “De nieuwe Dunlop Geomax MX34 voegt nog meer tractie en snelheid toe aan wat al een uitzonderlijke band was. In samenwerking met topteams in MXGP en Supercross hebben we een aantal eigenschappen verbeterd om rijders van alle niveaus betere duurzaamheid, tractie en slipcontrole te geven op een breed scala aan zachte tot middelzware ondergronden. Samen met de Geomax MX14 en MX53 zijn we er trots op om ons sterkste motorcrossassortiment tot nu toe aan te kunnen bieden, gebruikmakend van onze innovaties van het winnen in professionele topkampioenschappen.”

De Geomax MX34 is vanaf juli 2023 verkrijgbaar in 17 maten, waaronder 10, 12, 14, 17, 19 en 21 inch voorbanden en 10, 12, 14, 16, 18 en 19 inch achterbanden.















Tekst: Redactie
Foto’s: Red Bull Contentpol/Gart Milan, HRC Honda, Fullspectrum Media,Dunlop