X

Jago Geerts breekt sleutelbeen tijdens eerste reeks MX2

Nog tijdens de eerste ronde van de eerste reeks MX2 ging Jago Geerts tegen de vlakte tijdens de GP van Finland. Hij kon de voor hem gevallen Haakon Osterhagen niet ontwijken en ging hard tegen de grond. Geerts kroop meteen weer recht maar hield zijn linker sleutelbeen vast en dat was een slecht teken.

Zonet werd een persboodschap van Yamaha de wereld ingestuurd waarbij de spijtige bevestiging volgt: Geerts heeft zijn linker sleutelbeen gebroken. Even later kwam er ook nog een mededeling van de onfortuinlijke Geerts zelf.

“Monster Energy Yamaha Factory MX2’s Jago Geerts is uitgesloten van deelname aan de Finse Grand Prix in Vantaa, wedstrijd 14 van het FIM Motocross Wereldkampioenschap, na een zware val in MX2 Race One vandaag.

Geerts was betrokken bij een ongelukkig incident toen een andere rijder voor hem viel in de openingsronde van MX2 Race One. De Belg kon de motor van de gevallen rijder niet ontwijken, botste er tegenaan en ging over het stuur. Hoewel hij in staat was om zonder hulp van het circuit af te lopen, kreeg hij pijn in zijn linker sleutelbeen en hij zocht onmiddellijk medische hulp in het medische centrum ter plaatse. Verdere beoordeling bevestigde de breuk.

Deze blessure onderbreekt tijdelijk het indrukwekkende seizoen van Geerts, met 11 overwinningen en negen podiumplaatsen, waarvan zes Grand Prix-overwinningen op zijn YZ250FM. Hij keert nu terug naar België om aan zijn herstel te beginnen.”