X

Liam Everts, Andrea Adamo en Sacha Coenen over hun race in Lommel

De KTM-boys hebben dit weekend hun beste beentje voorgezet in het mulle zand van Lommel. Liam Everts viel net naast het podium met een vierde plaats in de eindstand. Andrea Adamo werd 7de en Sacha Coenen werd tiende in reeks één en moest opgeven in de tweede reeks na een crash. Dit is wat het drietal te zeggen hadden na de wedstrijd.

Liam Everts: “Over het algemeen een moeilijk weekend omdat ik een beetje moeite had met de baan en wat vuur en push miste. In de eerste manche zat ik vast bij de start omdat iemand voor me crashte. Ik kwam terug tot de 5e plaats en dat was een goede manche. In de tweede race had ik een snelle start en bleef ik de hele race rond de 4e plaats hangen. Het gat op Simon Laengenfelder ging wat op en neer. Ik vond de lay-out goed. Het is altijd leuk om iets nieuws te hebben en we oefenen hier veel tijdens het voorseizoen. Het was cool om het eens anders te doen. Hoe dan ook, we zijn opgeklommen naar de vierde plaats in het kampioenschap en hebben het over het algemeen goed gedaan. Ik kijk uit naar Vantaa, het is een mooi circuit en volgens mij heb ik daar met de 85cc gewonnen!”

Andrea Adamo: “Tot de tweede manche was het weekend best goed! Ik had twee P4’s en goede punten maar ik wilde al mijn energie gebruiken om Jago te volgen in de tweede manche en dan gaat het niet altijd zoals gepland! Tijdens de overgang tussen de bulten brak het voorwiel weg en viel ik. Ik had echt geluk want ik voelde een ander wiel vlak bij mijn hand. Het was heel dichtbij. Ik stond op en probeerde alles te geven en ik was dicht bij de top tien, maar ik viel opnieuw. Vanaf dat moment telde ik de minuten. Het was erg zwaar voor me, maar er waren meer positieve dan negatieve punten dit weekend. Ik ben veel beter geworden in zand dan voorgaande jaren. Ik kan zien en voelen dat ik snel ben, maar ik weet dat ik niet zo constant ben als op hard-pack. Ik zal de volgende races zo hard mogelijk vechten en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Sacha Coenen: “Ik had plezier op zaterdag en maakte een goede start in de kwalificatieheat maar toen viel ik en werd geraakt en dat deed pijn aan mijn benen. Ik kon echter nog terugkomen naar de 12e plaats. Het was een natte start op zondag en door een tip-over in de eerste manche was het een beetje moeilijk om weer terug te komen. De 10e plaats was goed gezien de pijn die ik had. Nog een valpartij in de start van de tweede manche was een ramp omdat een andere rijder me weer raakte! Wow, het was zwaar. Ik probeerde zo hard als ik kon, maar nog een grote crash maakte een einde aan mijn dag omdat ik overal pijn had. Het was een beetje te riskant. Het parcours was echt technisch en erg ruw. We zullen het beter doen in Finland.”

Foto’s: Ray Archer, Tim Van echelpoel en Gino Maes