Liam Everts en Adrea Adamo over de race in Lombok

Liam Everts en Adrea Adamo over de race in Lombok
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Liam Everts kende een moeilijk weekend in Lombok maar mag toch tevreden zijn met een vijfde plaats in de eindstand. De hitte en de vochtigheidsgraad speelde heel wat rijders parten. Andrea Adamo deed het prima en kon zich op het podium vechten.

Liam Everts: Dit weekend was zeker zwaar op dit circuit en ik heb de hele tijd tegen mezelf gevochten. De tweede race was iets beter dan de eerste en ik probeerde er het beste van te maken. 5e algemeen is OK, maar niet wat we wilden, maar voor een slechte dag kon het slechter. We hergroeperen ons voor Loket. We zullen zien hoe het gaat, maar ik ben erg blij dat ik naar huis kan.”

Red Bull KTM Factory Racing’s Andrea Adamo behaalde zijn zevende podium in 11 manches van het 2023 FIM Motocross World Championship met een tweede plaats algemeen tijdens de Grand Prix van Lombok en breidde zijn voorsprong in de MX2-serie uit van 5 naar 26 punten. De Italiaan scoorde de tweede en derde plaats in de twee manches die werden verreden op een vochtig en bewolkt nieuw aangelegd circuit voor de tweede Indonesische GP in een week.

Andrea Adamo: “Ik was blij met de eerste manche. Ik kon Jago volgen tot ongeveer 7 minuten voor het einde. Ik bereikte een punt waarop ik dacht ‘Oké, spaar wat energie, maak geen fouten en ga voor P2 om me op te stellen voor de tweede manche. Het was zo vochtig en de baan was schever in de tweede manche: het was natter en glibberiger. Ik maakte een stomme fout en moest weer hard werken, maar ik kwam vrij snel terug naar voren. Ik wilde proberen Simon Laengenfelder te passeren voor de tweede plaats, maar aan het eind was ik behoorlijk moe. Hoe dan ook, ik ben blij. Ik heb wat punten gewonnen, maar Jago Geerts heeft er een paar van ons afgepakt. We moeten oppassen dat we geen punten weggooien en er zijn nog veel manches te gaan. We moeten klaar zijn om te vechten.”

LEES MEER  Courtney Duncan is er weer bij in Maggiora

Antonio Cairoli Team Manager: “Een goede Grand Prix voor Andrea. Hij maakte een paar kleine foutjes in die tweede manche, maar ik vond zijn houding echt goed omdat hij bleef pushen en pushen en liet zien dat hij ‘erbij hoort’ als belangrijkste kanshebber voor het kampioenschap. Liam reed een beetje stug en kon de flow op het circuit niet vinden. Hij had het een beetje moeilijk, maar deed zijn best. Hij was niet al te blij, maar als team waren we blij dat hij een resultaat kon neerzetten en hij gaat hier fit en in goede vorm weg. Jammer voor Sacha dat hij ziek was, hij had geen kracht of vermogen maar hij heeft toch wat punten mee naar huis genomen. Ons team zijn allemaal ‘rookies’ als het gaat om de eisen van deze back-to-back overzeese evenementen en ze hebben het geweldig gedaan, zowel op als naast de baan. We kunnen tevreden naar huis en op naar het volgende deel van het kampioenschap.”

Foto’s: Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

 • De FIM herziet haar standpunt rond de gele vlagsituatie

  De FIM herziet haar standpunt rond de gele vlagsituatie

  De gele vlagsituatie zorgden de laatste tijd voor nogal wat verwarring en discussies in de MXGP en MX2 waardoor Infront Moto Racing en de FIM met een nieuwe regel komt …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …