X

PR: Dean Gregoire stapt op het WK podium

De afgelopen maanden stonden in het teken van juli 2023 met zowel het Wereld Kampioenschap 85cc als Europees Kampioenschap 85cc op de kalender. De eerste wedstrijd was het WK en daar wist Dean Gregoire het brons te veroveren. De 12-jarige crosser werd op het TCS Racing Park beide manches derde en dat leverde hem een mooie derde plaats op in het eindklassement. De overwinning in Boekarest ging naar landgenoot Dani Heitink.

Eerste manche:
De kwalificatie op zaterdag verliep heel goed voor Dean die de snelste tijd in zijn groep liet noteren. De Brabander ging dus met vertrouwen de beide manches over 20 minuten en twee ronden in. De eerste manche komt de scholier in de kopgroep uit de start en hij weet de eerste ronde als vierde af te ronden. Na zo’n tien minuten wordt er een plekje winst geboekt waarna de pijlen worden gericht op Ryan Opligger. De Zwitser laat zich natuurlijk niet zomaar achterhalen maar Dean weet beetje bij beetje dichterbij te komen aan de Franse Kampioen. Het wordt dan ook nog erg spannend in de slotfase want met 0,3 seconden verschil beginnen ze aan de laatste ronde. Dean probeert de tweede plaats over te nemen maar dat lukt helaas niet en hij moet genoegen nemen met de derde plaats.

Tweede manche:
Ook na het vallen van het starthek voor de tweede manche komt de Brabander goed weg. Hij komt als vierde uit de eerste bocht en even later weet hij de derde plaats over te nemen. De Oostenrijker Ernecker heeft de tweede plaats in handen maar na drie ronden moet hij deze afstaan aan de crosser uit Geldrop. De achtervolging op leider Bervoets wordt ingezet en de voorsprong wordt teruggebracht naar ruim 1,5 seconden. Alles wordt uit de kast gehaald om de aansluiting te vinden maar dat lukt niet. Heitink komt opzetten en in de tweede helft van de wedstrijd neemt hij de tweede plaats over. Dean komt opnieuw als derde over de finish en waarmee mag hij op het podium klimmen in Roemenië!

Volgende keer:
Veel tijd om bij te komen van deze wedstrijd is er niet. De finale van het Europees Kampioenschap 85cc zal komend weekend worden verreden op het circuit van Loket.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Voss KTM Racing Team